• Login: Password:
  • CzechWoW » Forum » Talenty a spelly » [WotLK Spelly] Mage
    pages: 1 3 4 [ 5 ] 6 7 10 16
    netspider
    • Reply #81  |  12-10-2009, 16:02:37
      [link]
    Grunhilder si myslí, že ví o čem mluví, ale není tomu tak :)
    Nevím ,ale snad se můžu považovat za jedno z "lepších" mágů, jo jsem klikač a to mi chybí k dokonalosti
    Když v BG potkáš arcanistu tak dostaneš pom ovci - fireball nebo barage- pak CS se silence + slow a mimochodem... než srcanistovi skončí CD na CS tak s tím slowem na sobě uděláš leda tak /wave. Jako neříkám, že je to neco úžasného, ale udržovat se na 30 yd vzdálenosti a v případě potřeby odpálit barage mi nepříde jako... nejlepší a zábavné řešení.
    ---
    Asi jsi jeden z těch lidí co si myslí, že Mág je univerzální char. Do jisté míry i ano, ale přece jen frost mág si těžko vyndá fire, arcane mága, locka a stejně tak jakékoliv AttackPower char si nevyndá frost mága (nebo by aspoň neměl)

    Co se týče bugů :)) :
    1/ dotky s fireballu a pyroblastu se opět překryjí stejně tak jako v PvE 1mág (já/fire) a 2mág(fire) a 3mág (frost) každý může stackovat na tárget bonus na crit. Fire má scorch a frost talent winter chill, což dává jakým koli frost efektem. No já si vesele nstackuju na bosse 5x scorch a stačí 1 frost bolt s talentem a boss má 5x scorch (v ... pryč) a má na sobě poze 1x frost efekt 1% crit, pokud ho nechám nastackovat na 5x frost a já dám byť jen 1x scorch tak opět zmízí %crit z frostu a je tam jen můj 1% na scorch

    Tak třeba to bych ještě unesl, ale hroší je to, že na TBC když byli 2 fire magové a stackovali scorche tak se navzájem nerušili ale každý měl počet stacků tak aby součet byl MAX 5. Ale teď si nastackuju 5x scorch a jiný fire dá 1x talent scorch a boss má opět jen 1 stack od spoluhráče

    2/ Talenty Hot Strike a Firestarter se navzájem taky překryjí. Dáte tedy 2x crit scorch naskočí vám insta pyro a vy se trefíte s blastwave nebo dragonem a pyro je pryč nahrazeno insta FM.

    3/ living bomb jsem se rozhodl úplně ignorovat, sice jako dotka fajn, ale škoda 1 talentu za tolik many

    4/ Frost nova... zdá se mi, že vydrží více než tomu bylo na TBC, někdy až 2x Ice lance což nepamatuji.

    5/ Knocking u Blastwave.... cca 1-2s trvá než mob nebo hráč skutečne odletí a on neodletí spíš odskočí. Pokud to porovnám se shamanovým thunder tak je to naprostý výsměch ( na offiku se mi zdálo že je důraznější než tady) a jeden z aliančních mágů(nebudu jemnovat) mi v praxi ukázal co se stane když vám dá na fly mauntovi BW. Fly mount ztratí schopnost létat ( je pravda, že je to daze, ale nezpůsobí dismount hráče), hráč tedy padá jako by byl na 60%/280% pozemním mountovi a vyzkoušel jsem to na mnoha nedobrovolných dobrovolnících a pokud byl v dosahu pak hezky padal... až se zabil ( ps: honory jsem nedostal :*( ) už jste viděli druida jak ve fly formě se snaží vzlétnout a jen poskakuje ? nic zábavnějšího jsem snad nevidě.... promiň Valkyrio :P

    6/ Combustion zdá se mi, že ten crit počítá jen na určité spelly (pyro, fire ball)jelikož scorchem jsem comb. nastackoval i na 10 a je mi divné mít crit 141 %

    7/ blastwave odkopne hráče a moby ve frost nově a nezruší freez. Jako odkopnutí kamenů

    A závěrem naprosto souhlasím s acc mimo :)
    PS: při aktuálním zatížení serveru se mi to jen zdá nebo opravdu nemjí paladini na sealy global CD jelikož se jen zazáří a mám 6-8K dole a nepočítám na závěr kladívko za 2-4K na 30 yd hmm a to mají ještě heal na immune s neomezením pohybu a akce... jasne GM jen nám zrušte invisibility, však ten tak ostatní znevýhodnuje..... asi tak jako celé TBC, kdy fungoval/nefungoval stejně

    -----edit-----
    ups se dívám, že jsem nebyl příliš stručný

    [ Upravil netspider  12-10-2009, 16:03:07 ]

    _______________________________


    Epeirus
    Panacek
    • Reply #82  |  12-10-2009, 16:43:46
      [link]
    pavouku, krásně si shrnul všechny důvody, proč sem přestal hrát mága ... těšil sem se na arcane jako nejlepší větev na wotlku a vono nic (vyřezením arcane blastu z repertoáru nějak nemá smysl).

    Alternativa fire funguje/nefunguje tak jak si popsal, což je ve výsledku taky celkem o ničem. Nechci tvrdit, že mág je jedinej char, kterej je teď na tom blbě, ale bohužel, nějak mě prostě přestal bavit.. Třeba se s ňákou revizí mangosu ještě dočkáme zlepšení ... uvidíme ..

    _______________________________

    bonesgh1
    • Reply #83  |  12-10-2009, 18:08:35
      [link]
    nevíte proč ho expim?

    _______________________________

    mimo
    • Reply #84  |  15-10-2009, 08:45:21
      [link]
    No griffins :),

    Co sa tyka mojho charu. Nikdy som nehral nic ine ako mage! Mam jeden char na nemenovanom server 70 lvl a tu po dlhsom nehrani wowka mam tiez skoro 70tku... Hral som arcane, hral som frost, hral som fire. Z kazdeho som si ukrojil a s kazdym som sa naucil ako tak hrat. Nevravim, ze som profesional, pretoze na to nemam az tak vela casu, ale s magom mam iste skusenosti.

    Co sa tyka toho "skillu" o ktorom som pisal. Myslel som to na areny, alebo 1vs1 v ab ked sa dvaja stretnu. Pretoze nukovanie zo zadu do nepriatela, ktory sa zaobera nejakym tvojim spoluhracom melee, ktory je v prednej linii, mi nepride ani ako "skill" a hlavne ani zabava. (Stlacanie tlacitka a cakanie kym chcipne mi nepride zabavne :() Wowko(myslim PVP) by malo byt skor o taktike a vyhrani duelu, respektive suboja nie tak, ze ti ostane 98 percent hp a protihrac je death, ale skor o tom, kto urobi co najmenej chyb a danne kuzla pouzije v case, kedy to je najviac vyhodne. Tak ci onak ti neberiem neberiem arcane maga. Zda sa mi len velmi jednoduchy a na tu jednoduchost dost presileny! Tymto prispevkom som chcel povedat, ze sa dost drasticky zvysil pocet arcane magov a bohuzial logicky znizil pocet fire a frost magov.

    Fire mag: Pises ze to nieje PVP postava. Ako to mozes napisat, ked si pred par riadkami popisal, ze si ho nehral? Len preto, ze sa tu (nielen tu) zacalo vypisovat pouzivajte fire maga na pve, je to najlepsia postava a tak vznikol mylny dojem, ze s fire magom to proste nejde player VS player. Rovnako ako dojem, ze s frost magom sa najlepsie expi. To je tiez mylne, pretoze mohol by som povedat, ze s forst, alebo fire magom sa expi uplne rovnako. Dokonca fire dokaze zabit viac creepov naraz za kratsi cas ako frost. To s prezitim som velmi nepochopil, pretoze fire mag nieje nejak stitovany, pricom arcane ma talenty aspon v mana shielde, ktory ho dost podrzi. Fire mag si da parkrat mana shield a mozme rovno pouzit evocation, v pripade ze sa mi podari nepriatela udrzat v ovci.

    Este sa chcem zmienit k tomu spomalovaniu. Ja co som hral proti druidovy (za arcane maga), ktory pouzival hlavne macku... Co si pamatam nikdy som s nim nemal problem. A to nie som ziaden super hrac ako som pisal. Preco? jeho menenie z formy do formy zerie peknu davnku many, pricom ty mu slow mozes dat kazdu sekundu(po GCD). Takze tento druid je jednoducho skoro nemozne, aby dal dole postavu, ku ktorej sa jednoduchu nemoze dostat. Nechcem tu vypisovat taktiky 1vs1, to bol len priklad...

    V tom minulom prispevku som sa do nikoho nenavazal, nemam to vo zvyku. Mal som chut sa zmienit ku arcane magovy , preto som to tam napisal a snad sa trosku vyvazi rozlozenie magov s orientaciou z arcane na iny strom :).
    dyingpass
    • Reply #85  |  15-10-2009, 09:35:24
      [link]
    Proto ma feral druid 2x Feral Charge, proto má talenty na snížení ceny shapeshiftu... ;)
    netspider
    • Reply #86  |  15-10-2009, 14:11:41
      [link]
    A stejně mu to je k ..., mág má blink, frost novu. Tak bych si dovolil ferala přirovnat k warovi, který je taky celkem 2sec ze 15 sec boje u mága a zbytek jen kouká a čeká na konec. Ale třeba bomb mě párkrát porazil díky abilitě podobné rogunovi "Shadowstep" je to šikula.
    Jinak na fekála v medvedovi udržujte vzdálenost cca 10-15 Yardů. to Vás nekousne

    Jinak to BLAST WAVE má způsobit dismout i u fly mounta, takže je to bug, který znevýhodňuje více mága než oběť jelikož pokud terč přežije nemůže dát ovci, jelikož na fly-mounta je poly immune, ale na pozemního jde krásně (málo kdo ujede)

    A nejsem si jistý u dizorientu u Dragons Breath, to jaká koli akce ten efekt má zrušit ?

    Zkoušel jsem talent... Burning Determination, který se spustí při přerušení kouzlení a při silence a dává na 10 sec immune na mechanické poškození. No... paladin má holy útoky, se zklamáním jsem zjistil, že hunter má snad 1 útok mechanický zbytek jsou jedy a arcane a další serepetičky, takže taky 10% efekt. Na wariora nepotřebujete tenhle talent vůbec, možná tak na enha shamana nebo fekál druida a úplně zle využít asi u roguny. Ale jako mágové si stěmihle classami poradíme i bez 10 sec immune , pokud ovšem nemáte medailon(insignia) pak ho doporučuji, jinak to radši můžete dát třeba do blazing speedu se kterým efektivita stoupá. Jako fire potřebujete být v určitých okamžicích přímo u huntera a někdy zase hodně daleko od paladina. A pokud se Vám spusti +50% rychlost při prvních ranách od hunta... no co si víc přát.

    Zjistil jsem, že většina hráčů neví, že když kliknou Water Elementálovi pravým tlačítkem myši na kouzlo Water boltu, že bude od tohoto kliku čarovat Bolty pořád do kola(kolem rámečku boltu se objeví žhavé jiskry obíhající dokola) a někteří dokonce neví, že elementál má něco víc než jen mele útok
    Ale ta automatická střela se buguje, jelikož při vyvolání dalšího mentála neprobíhají kolem W boltu jiskry a on ho stejně dokola čaruje, a tak nemůžete použít jeho hlaví přednost "Freeze" jelikož ten vodní párek čaruje dokola bolty, tak je musíte nejprve překlikat aby se zrušilo automatické čarování a pak snad úspěšně vyčarujete jeho "Frost novu"

    _______________________________


    Epeirus
    Gear71
    • Reply #87  |  15-10-2009, 16:11:52
      [link]
    Pavouk ...
    1)Burning Determination nema davat imunitu na mechanicke poskodenie ale na dalsi silence/stun a to funguje krasne.
    2)Freeznute targety aj na ofiku zostanu freeznute ked do nich mage "kopne" pomocou blast wave.
    3)Áno Dragon's breath ma rusit cokolvek co da targetu damage.

    PS: Ten ali mage som bol ja ?

    _______________________________

    Pod správou Dina.
    netspider
    • Reply #88  |  16-10-2009, 11:45:59
      [link]
    Co myslíš ?
    Ale měl jsi vidět Mlounse jak hopkal po zemi společne s Walkyrií.(snad budou na mě přístě zlí )
    Díky za info

    _______________________________


    Epeirus
    nynza
    • Reply #89  |  18-10-2009, 08:30:56
      [link]
    Muzu se zeptat: Je v poradku, ze prost nova nevydrzi jediny spell? Jako ze treba zakouzlim frost boltu nebo ice lance a fn hned spadne? DIk

    _______________________________

    Všechno, čím někdo vyniká, získává mu nepřátele. Člověk musí být zcela průměrný, pak je oblíben. (Oscar Wilde)
    ZmeTeKK
    • Reply #90  |  18-10-2009, 14:23:33
      [link]
    nynza: Damage caused may interrupt the effect. - Presnou hodnotu dmg, ktery FN prolomi ti nereknu, ale moc vysoke cislo to neni... Frostbolt to s jistotou prolomi, akorat treba takovy Scorch je docela na hrane, takze jsi schopny do cile prastit Scorchem, aniz bys ho uvolnil, ale na druhou ranu uz je cil volny... [Glyphem] se da dmg, ktere FN snese, zvysit o 20%, ale myslim, ze slot na Major Glyph dokaze mage vyuzit lip:)

    _______________________________
    Not in cruelty, not in wrath, The REAPER came today.
    An ANGEL visited this gray path, and took the cube away.
    netspider
    • Reply #91  |  19-10-2009, 10:51:35
      [link]
    A navíc ten glyph prý nefunguje, jinak mi FN snesla critický Ice Lance takže dostal 2 crity za jednu FN a to se opravdu vyplatí !

    _______________________________


    Epeirus
    BMX
    • Reply #92  |  28-10-2009, 13:31:55
      [link]
    Já nevim včem pořád vidíte chybu momentálně u arcan mága, je pravda, že kdyby byl complete funkční vodil by si tu úplně všechny. Já když du arénky či jaké koliv PVP du s arcane nebo fire podle nálady a za arcane se to hraje i bez AB úplně snadno, pokud máte improwed fire blast. Lze snim hrát dvě variantama pokud je hráč u vás okamžitě blink POm ovci slow a pak je to na vás já třeba začínam castit fireball + arcane barage vše instant okamžitě triknet na stun z eng :)a už jen arcane barage + fire blast a chodim vedle něj,. Pokud je hráš odemne je to ještě jednoduší. Pud hrajete proti palachovi, který je teť mimořádně silný nechci tu nějak nic říkat ale i tak je to celkem pro mě třešnička na dotru. POM ovci na něj nikdy nedávejte je to zbytečné on si dá pak bublu nebo něco max zkuste obyč nikoli POM. házejte na něj slow + arcane barrage a jen spellsteal + arcane barrage a dokola až bude na 30-40% dejte mu counterspell stím, že máte global cd a hned pom fireball,fireblast,arcane barrage frost nova cone of cold a palach zmizne u spirita :). Já s palachama nemam výrazné problémy

    _______________________________


    Theone
    • Reply #93  |  31-10-2009, 23:41:17
      [link]
    Je pravda, že u souboje mage vs pala je důležité udržet si paladina od těla. Velmi vzdáleně. A když už se k vám dostane, tak nemít CD na ic block or blink, které jsou jedny z mála co vás můžou zachránit. Ale moc nesouhlasím házet v kuse slow na palu, přecejenom to bude časem cleansovat. Nejlepší bude mu ubrat hned zprvu co nejvíc HP a v případě, že by měl nutkání se healnout, mít přpravený counter spell. :)

    _______________________________

    ZmeTeKK
    • Reply #94  |  01-11-2009, 00:58:55
      [link]
    A proto maj treba LoH:) A pres bublinu cs nejde..:P

    _______________________________
    Not in cruelty, not in wrath, The REAPER came today.
    An ANGEL visited this gray path, and took the cube away.
    Grifins
    • Reply #95  |  01-11-2009, 13:14:30
      [link]
    Myslím, že jste nepotkali ještě paláta co to trochu umí a hlavně je schopen vás sejmout během 2s a na to mu bohužel stačí se dostat na dosah pouze jednou. Když započítám že má bublu, lay of hands pro njehorší čas a ještě tu auru (nebo co to je) co odstranuje zpomalování, tak je větší pravděpodobnost že vyhraje, navíc když během 2 minut co do něj mág šije a už pomalu nemá žádnou manu.

    _______________________________
    Born to freeze.



    Grifins
    • Reply #96  |  01-11-2009, 13:28:18
      [link]
    Z vlastní zkušenosti probíhá boj s palátem následovně. Dám slow nebo ovci když se zadaří. On nahodí auru a běží nerušeně dál, následuje spell steal (tím bohužel většinou ukradnu něco jiného, druhý pokus) a ten stojí kotel many. Když se zadaří tak frost nova a je načase dostat se co nejdále, pokud má trinket jako že má, tak ho máte pořád na zádech. Slow a to už většinou bývá pozdě protože mě sjel tak 8k HP vystřelí kladivo a tím dostávám s 350 resilky a šlušným eqp tak 2,5 až 4,5k do zad (jako mág dám s 1150 spell bonusem max. 3,5k a když s arcane power tak za 4,5k, ale do nulové resilky a tu slušně vybavený palát nemá na nule). Tím boj s palátem končí. Blink, kostku a svůj trinket tu nezuminuju, protože to většinou padne na stuny co dostanu.

    Ono komplexní postava v plate brnění, se stunem jako roguna, nezranitelností v bulble, aurama na všechno a blizárdovsky buglým dmg, co bychom chtěli??

    _______________________________
    Born to freeze.



    ZmeTeKK
    • Reply #97  |  01-11-2009, 14:37:31
      [link]
    Klidne tomu never, ale kdyz proti nemu postavis maga s equipem na stejne urovni, ktery vi, co cekat a co delat, pala se bude hodne divit, a je jedno jestli je retro nebo cokoliv jinyho... ale to prijde hlavne casem, kdy se na 80 trosku srovna equip...

    _______________________________
    Not in cruelty, not in wrath, The REAPER came today.
    An ANGEL visited this gray path, and took the cube away.
    Grifins
    • Reply #98  |  01-11-2009, 15:09:35
      [link]
    Tak si to mysli dál:-)

    _______________________________
    Born to freeze.



    ZmeTeKK
    • Reply #99  |  01-11-2009, 15:15:43
      [link]
    Poslu ti par screenu, jestli vyhrabu neco k tematu, chces?:D

    _______________________________
    Not in cruelty, not in wrath, The REAPER came today.
    An ANGEL visited this gray path, and took the cube away.
    Theone
    • Reply #100  |  01-11-2009, 16:25:29
      [link]
    Když za mage opravdu umíš, tak si Palu ani k tělu připustit nemusíš. :) Mimoto, je to pravda, je to celkem OP , bubla + loh aj. .. Právě za takového maga se musí hrát takticky, aby mu zbyla mana i v případě LoH... Nejlíp, když nemáte manu a pala hodí LoH, tak ho polymorphnout a dobít manu pomocí evocation :)

    _______________________________

    pages: 1 3 4 [ 5 ] 6 7 10 16
    Forum Nav : Jump To This Forum