• Login: Password:
  • CzechWoW » Forum » Otevřená diskuze » Tankování
    pages: 1 3 4 [ 5 ] 6
    SwaCZa
    • Reply #81  |  06-08-2010, 09:22:52
      [link]
    Avoid vs Stamka, klasika
    akorát že u paláta je to krapku jinak díky tomu že není problém dostat se na block cap (102,4% součtu Dodge+Parry+block s Holy shieldem) a v takové chvíli přichází ke slovu jiné atributy když "přinejhorším bloknete štítem" a dostanete dmg mínus Block value. Ale to se týká jen Tankadinů.

    _______________________________
    také znám jako Trias, Khamul, Burza, Berta...
    a na druhé straně barikády jako Fall...
    Přes vše dobré ale
    The End
    ________________________________________________

    All we have to decide is what to do with the time that was given us.
    Nakor
    • Reply #82  |  07-08-2010, 00:39:35
      [link]
    U ferala jsem zastáncem avoidance. Jak píše Lusien, agi dá armor, crit a dodge, což je výhodou v raidech, kde jsou creepy po větších skupinkách. Nechci teď kecat, ale na TBC bylo Swipe tuším jen na 4 targety, na Wotlku je na všechny v bezprostředním okolí. Navíc Maul s glyphem na 2 targety. Agi = armor + dodge proti jejich útokům a crit na farmení threatu. Stamkou toho moc nenaaggrujete. Co se týká bossů, tedy v dnešní době třeba Loatheba, kde se nedá nějakých 17 sec z 20ti healovat a místo správných 2k dává do tanka 6k dmg, je matematika jednoduchá. 35% dodge a 40k hp vs. 45k hp a 20% dodge? Tedy na 15 ran avoidance tank 5ti uhne a dostane 60k dmg, stam tank třem uhne a dostane 72k dmg. Rozdíl - (mínus) 12k hp pro stam tanka, který musejí healové vytáhnout z5 = - (minus) mana pro ně. Navíc má avoidance tank větší threat a armor zčásti vykryje i tu chybějící stamku.

    _______________________________



    Ingame dále jako Geisha, Aglaranna, Sherminator, Aeiou
    /played
    284 days on CW
    gifter
    • Reply #83  |  07-08-2010, 08:36:00
      [link]
    Avoid vs stam ma smysl resit snad jen na offiku kvuli debuffu, ktery u nas momentalne stejne neni a jestli nekdy bude ICC, tak stejne na 99% nepujde jako uz kdysi v SwP. To neni jen o tom, ze tank nagemuje vsechno na stamku, ale kdyz se clovek podiva na armory tak vidi, ze kvuli tomu pak paladinove, co ho healuji, stackuji jen intel atd.

    Dokud u nas nebude jakykoliv vyrazny debuff na dodge nebo cokoliv jineho, tak muj tank na stamku nepojede, i kdyby mel zustat sedet navzdy v dalaranu.

    //opraveno par pravopisnych chyb

    [ Upravil gifter  07-08-2010, 08:36:57 ]

    _______________________________


    mrjan
    • Reply #84  |  10-08-2010, 11:29:29
      [link]
    agilita da armor? O tom nic nevim. a 35% dodge a 40k hp vs. 45k hp a 20% dodge - je samozrejme uplne spatny poměr, ale verim ze s temito cisly si spokojen a muzes se bít za svou pravdu (kdyby to bylo takto tak neni co řešit). Ale musim dodat ze v soucasnosti u feral tanka nefunguje mnoho dulezitych veci, takže výdrž na středu (myslim že war i pala vydrží víc), dmg těsně nad healy a tankovani je peklo, kdy kvuli malemu agru musim neustale tauntovat targety (u jednoho bosse problem neni, problem je u trashe). Ale to jsou pouze me vlastni postrehy a nazory, je dost mozne ze se pletu. V teto době feral tanka nedoporučuji.

    _______________________________







    PER ASPERA AD ASTRA
    Nakor
    • Reply #85  |  11-08-2010, 15:00:27
      [link]
    Oukej, možná ten poměr není úplně přesnej, ale vystihuje to, o čem je tu řeč. Co se týče tý agi / armor, ač to není na první pohled znát, agi opravdu armor přidává, zkus si někdy osocketovat něco agilitou a sledovat armor stat.
    Jediná "důležitá" věc co feralovi nejde je Berserk na 3 targety, což při 3 min CD až tak zásadní není. Bohatě to vynahradí swipe + maul. Stačí měnit targety podle potřeby.
    Pokud máš problém s aggrem, neumíš prostě tankovat, nebo si neumíš coby tank srovnat dpska. Já s aggrem rozhodně problém nemám a možná je to tou omílanou stamkou, ta totiž aggro neudělá. A rozhodně je feral lepší trash tank než třeba warr. Ano, funguju spíš jako OT k palachovi, ale už se stalo, že jsem musel odtankovat půl naxxu jako MT a taky to jde.
    A ještě k těm předchozím příspěvkům typu "do avoidance tanka, když se trefí, o to dostane větší šlupku". Omyl. Avoidance tank dostane naopak menší šlupku, než šnupač staminy.

    _______________________________



    Ingame dále jako Geisha, Aglaranna, Sherminator, Aeiou
    /played
    284 days on CW
    mrjan
    • Reply #86  |  12-08-2010, 09:31:11
      [link]
    Tak asi neumim tankovat . K tem nedulezitym vecem co nejdou : Swip (zde opravuji - mangle, ne Swip) při barsekru na 3 targety nejde, Fearie fire dava dmg1(místo 500 a to je pak rozdil jestli crituje za 3 nebo za 1500), Heart of Wild nedava staminu, spatnej přepočet hp při změně formy(nenabuffovany 22000 hp po změně formy 25200, mělo by být 27500) , enrage nezvyšuje staty. Naxx 25 občas davam i jako mt (ale vetsinou je mt war). Vice k tomu dodavat nebudu. Nicmeně souhlasím se zaměřením na agilitu, až bude fungovat vše jak má, nebudou stam gemy zapotřebí a medvěd bude mít mnohem více hp nez pala nebo war. O tom jak bohatě stačí maul na dva targety a swip co dava dmg 300-500 (bez criticalu) se nebudu hádat a pravda s agrem problem není pokud se dps drží hodně dole, ale to celý raid zdržuje. Eq mam několik sad a NIKDY se nedostanu na dmg jako ma pala nebo war. Imho Yennefer nevim za koho hraješ když tankuješ (jen abych věděl k jake postavě si tě mám přiřadit). Ale tuto diskuzi neberu jako boj za svou pravdu, spis naopak potrebuju poradit a nejak to zlepšit.


    edit: oprava: Swip a mangle.

    [ Upravil mrjan  12-08-2010, 12:48:55 ]

    _______________________________







    PER ASPERA AD ASTRA
    Nezaretan
    • Reply #87  |  12-08-2010, 09:58:38
      [link]
    Přepočet hp normal - dire bear funguje naprosto správně.
    Feral fire a Heart of Wild sice zamrzí, ale není to nic zásadního.
    A je rozhodně výhodnější jet na agiliti(dodge), protože je sice hezké, když má někdo o 3K víc hp, ale co je to platné, když bossové dávají pecky za 9K a někdy i více?

    [ Upravil Nezaretan  12-08-2010, 10:02:04 ]

    _______________________________


    Blizzy
    • Reply #88  |  12-08-2010, 10:12:19
      [link]
    Co se Dire Bearu tyce...dava +25% stam, ne +25% hp, proto se to mozna zda divne? Spis me ale trochu stve Omen of Clarity, zda se mi ze se mu nekdy nechce "sezrat" proc v bear forme. D:

    _______________________________
    mrjan
    • Reply #89  |  12-08-2010, 10:30:18
      [link]
    Co se Dire Bearu tyce...dava +25% stam, ne +25% hp - a to bude to, proč mi to stále nesedí :-)

    _______________________________







    PER ASPERA AD ASTRA
    lazarus14
    • Reply #90  |  12-08-2010, 11:34:23
      [link]
    alsia vec je ten spomenuty heart of the wild......kedze dire bear dava +25% tym padom s heart ti to ma prida +35% co uz dost citelne je......dam priklad s funkcnym heart mi pri 14K hp spravila forma + talent cca 5-6K hp tak si zoberte ze teraz nemas 13K hp ale 26K hp tym padom z toho vychadua ze namiesto tych 5K co man da by malo dat tak 10-12K hp a to citelne je.
    a co sa tika aggra na tbc nebol zadna abilita robena stylom ako teraz priklad lacerate a maul....bolo to cca kolko dmg das tolko aggra spravis,ale ak si teraz vsimnete tak maul,lacerate a faerie fire su neco ako "aggrovacie "spelly ktore by mali tvorit viac threatu takze stary kolotoc spellov mangle,maul,swipe neni uz taky effektivny ako bol na tbc atym padom neni ani to aggro take ako by malo.a z toho vypliva ze aj ked swipujem kolko len chcem tak stale budu na mne max tie 2 targety ptretoze vsetko co netiafam aj maulom ma okamzite iny tank povecinou paladin ktory ma fakt sialene aggro na woltk.takze ani to plosne tankovanie neni u ferala take ruzova ako bolo

    [ Upravil lazarus14  12-08-2010, 11:41:38 ]

    _______________________________


    Nezaretan
    • Reply #91  |  12-08-2010, 12:57:31
      [link]
    Souhlasím, kolotoč už není tak účinej. Nicméně co se aggra týče, tak pokud nastackuju 5x lacerate (a žádnej moonkin mi ho nesundá) a mauluju, sem tam mangle, tak mi ještě bosse nikdo nevzal. Kritický moment je podle mě jen začátek než se nastackuje lacerate pak už pohoda.

    _______________________________


    mrjan
    • Reply #92  |  12-08-2010, 14:13:13
      [link]
    tak nějak, u bosse take problemy nemam, jde spiš o vice trashe , kde je na začátku snadno přebere i heal a medvěd přeci jen potřebuje aby do něj parktrat praštili kvuli ragi a mohl se poradne rozjet.

    [ Upravil mrjan  12-08-2010, 14:16:14 ]

    _______________________________







    PER ASPERA AD ASTRA
    Jarkan
    • Reply #93  |  12-08-2010, 15:09:52
      [link]
    tj spíš o rage mechanismu a netrpělivosti raidu než schopnostech hráče tanka.. taky pulluju bez rage protože na skill kterym si ho pustim mam cd, pak se tohle stane jak prd... taky v tom co Droiide píšeš hraje jistou roli asi podle mě i idealisticky mylná domněnka že tank musí vždy vše a pořád držet.. od čeho by pak paláti a warrioři i dpskový měli plate armor, roguni a kočky dodge? od čeho by měl tank taunt a na co by byly v pve healerům instant healy?

    jinak k dohadům avoidance/hp... myslim je kravina se dohadovat co je lepší když tank potřebuje v rozumný míře oboje (nebo víc equipů si převlíkat podle toho co jde zrovna tankovat).. nejsi uncritable, máš málo avoidance nebo málo armoru.. dáš v lepšim případě zabrat healům na hitovacim nepříteli(jedno jestli boss co dává pořádný šlupky nebo víc trashe), máš málo stamky a lagne server.. nestihnou tě uhealovat proti casterům na který ti je avoidance dobře k ničemu i s celym brněnim...

    muj názor co by prot warra... uncritable(def. cap) + armor a stam je ideální věc... k dobru bych přidal hit a expertise (pak se obejdete i bez polofunkčního vigilance a damage shieldu, agro prostě vymlátíte dost, nemissujete taunty) je to takovej eq použitelnej na všechno kromě bossů co vyžadujou resist eq a hodně dobře se v něm farmí např. damaged necklage :)


    [ Upravil Jarkan  12-08-2010, 15:26:42 ]

    _______________________________


    mrjan
    • Reply #94  |  13-08-2010, 15:17:39
      [link]
    k Expertise a hit rattingu... Zkušený kamarád mi radil Expertise min 25 a hit jak u ktere klasy (200+) . Sam mam expertise 28 a hit asi 275 a nemissuju (moc .-)) , ale přehodim-li eq na expertise 24 a hit 170, začnu missovat poměrně často. Jinak souhlas s Jarael, ono to chce držet správně vyvážené a jako vždy, je to o práci celého raidu.

    _______________________________







    PER ASPERA AD ASTRA
    sChizma
    • Reply #95  |  25-08-2010, 15:57:36
      [link]
    214 expertise rating - 24 expertise...soft cap - 6,5% dodge
    460 expertise rating - 56 expertise...hard cap - 14% parry
    Zdroj

    263 hit rating - 8% hit...hard cap pro one-hand attack
    Zdroj

    Neřekl bych, že je jedno důležitější než druhé - jakožto tank, vždy máte creepu proti sobě a když neni strategie jiná a vy nejste trubky, máte bosse zády k raidu = pro dps expertise odpadává.. nicméně pro nás jsou důležité obě stats.

    Př. máte hit cap (263 HR) = nikdy nemissnete creepu, jenže nemáte expertise.. takže sice nemissnete, ale dostanete block, dodge, parry..

    Pro warriory už 8% na taunt neni třeba díky glyphu - nikdy tauntem nemissnete, nicméně s malým hit ratingem pujde vaše TPS pod kytky..

    Neustálé téma stam vs. avoid - vždy je potřeba hledat zlatou střední cestu.. přiznám se, že byl celkem problem chytit uncrit jen z itemu z naxxu (emblemy atd..) a malo kdo se obejde bez socketu def+stam..sám sem teď 3 sockety vyměnil za hit + stam, kvuli hit capu a zbytek socketu mam většinou avoid socky podle barev děr..kombi nebo se zameřením na jeden stat. Mám teď 27,5K hp a 22,81% dodge i parry 24%block na 1400BV bez buffu.. v dobře složenym 25kovym raidu sem měl s pomocí Last Stand 61K HP a pomocí trinketů a potionku by se to dalo o nějakej tisíc zvednout.. což mi nepřijde jako malé číslo, takže jet čistě na HP se podle mě rozhodně nevyplatí, už jen wotlk eq je přestaminovanej

    Quote: Jarkan | 12-08-2010, 15:09:52
    tj spíš o rage mechanismu a netrpělivosti raidu než schopnostech hráče tanka.. taky pulluju bez rage protože na skill kterym si ho pustim mam cd, pak se tohle stane jak prd...
    pokud máš CD na bloodrage, tak doporučuju charge.. s dobře poskladanyma talentama ti udělá tak akorát aggra na TC a hned na to můžeš dát Shockwave, páč tě určitě někdo trefí..zradilo mě to asi jen 2x, když sem pulloval z kopečka a vylítnul sem z naxxu x)

    [ Upravil sChizma  25-08-2010, 16:03:42 ]

    _______________________________
    /moo ... Peace in da Cheese

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ** - Aliance Mooza, Moocko
    Nezaretan
    • Reply #96  |  25-09-2010, 11:53:14
      [link]
    Zkusil jsem si věci osocketovat nejprve +16agi a potom +16stamka, a musím nerad přiznat, že jet na staminu se ukázalo jako lepší. Hodně bossů totiž nědělá dmg melle ale spellama, což armor a dodge činí naprosto zbytečnými, navíc feral equip má poměrně dost agi sám od sebe, takže zatím jedu (na radu Hurna) only stamina a jsem spokojenej.

    http://img.czechwow.net/?download=Stamka.jpg

    I na tomhle bossovi, kde se dodge hodí, jsem dodgoval docela často, navíc, i když mi dává velké rány, mám dost hp abych to vydržel. Takže nevím jak do budoucna, ale teď se mi jeví hpčka jako lepší volba než dodge/armor.

    [ Upravil Nezaretan  25-09-2010, 11:54:04 ]

    _______________________________


    Whei
    • Příspěvky: 984
    • Dočasně BANNED
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #97  |  25-09-2010, 12:14:28
      [link]
    Oh, 71 k hp? To mají full eq feral tankové s eq z ICC 25 HC asi tolik HPček jako Maiden ne?

    _______________________________

    Dragoniss a Stenatko + nově Agwang v United Legion of Aliance
    droog
    • Reply #98  |  25-09-2010, 12:34:27
      [link]
    Quote: Whei | 25-09-2010, 12:14:28
    Oh, 71 k hp? To mají full eq feral tankové s eq z ICC 25 HC asi tolik HPček jako Maiden ne?
    Tj po pouziti http://www.wowhead.com/spell=61336

    [ Upravil droog  25-09-2010, 12:35:28 ]

    _______________________________



    Nezaretan
    • Reply #99  |  25-09-2010, 15:04:58
      [link]
    Á moje chyba, díky že mě werb upozornil, ano je to po použití Survival Instinkt, ale chtěl jsem jen demonstrovat, že se dá jet na hpčka a přitom mít i slušné dodge.

    _______________________________


    Lukaspol
    • Reply #100  |  25-09-2010, 15:48:17
      [link]
    Mě se zdá že éra Stamina setů odešla společně s TBC, je to sice pěkné že máš milion hp ale to je asi tak vše.. Hodně lidí hodnotí tanky podle jeho HP ale je to jedna z nejčastějších chyb...

    _______________________________




    pages: 1 3 4 [ 5 ] 6
    Forum Nav : Jump To This Forum