• Login: Password:
  • CzechWoW » Forum » Offtopic » Náboženství a víry aneb v co věříte?
    pages: 1 4 5 [ 6 ] 7 8 9
    pacechcz
    • Reply #101  |  27-11-2009, 13:37:53
      [link]
    Quote: MrtveHovezi | 27-11-2009, 11:42:47
    Doktore , nevytrhavej me prispevky z kontextu , to co jsi qotoval byl muj prispevek na tema "nelogicnost , nesmyslnost viry" , mimo jine i dukaz toho ze se vira nezaklada na faktech , ale na pocitech a odmitani logickych argumentu.
    To ze vetsina vericich poklada svou svatou knihu za absolutni pravdu je taky fakt. Jako priklad: V Americe se snazi prosadit vyuku teorie biblickeho stvoreni i kdyz pro ni neni jediny dukaz krom zminky ve sbirce fantasy povidek ruznych autoru zvane Bible.
    OK, tak to sorry. Měl jsem spíše quotovat tvůj příspěvek:

    Ze vira neni podlozena logikou . Ale to je vseobecne znama vec.
    ... každopádně, někdo věří "v evoluci", někdo věří "v něco". Ani jedno nelze dokázat způsobem "ukaž mi míček" (vzato z Theova znázornění).

    Teď jsem si vzpoměl na krásnou scénku MR. Beana, který hraje pekelníka, který rozděluje lidi do v pekle do skupin a říká: "... tak ateisté tady napravo. Musíte se cítit jako banda hňupů, že? A konečně křesťané. Je mi líto, ale židé měli pravdu."

    takdy je odkaz na toho Beana Me.Bean - Warm welcom to Hell

    [ Upravil pacechcz  27-11-2009, 13:47:13 ]

    _______________________________
    Doktor, ex-CzechWOW
    Surger, Shammy Drak'Thul EU - for fun and glory
    MrtveHovezi
    • Příspěvky: 1031
    • Hráč
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #102  |  27-11-2009, 15:57:31
      [link]
    No oproti stvoreni ma evoluce po ruce jakes takes dukazy a argumenty. Stvoreni ma argument jediny : je to napsane v bibli. Tolik k prirovnani ukaz micek. Evoluce ma co ukazat :)

    _______________________________
    saiffer
    • Příspěvky: 3450
    • Hráč
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #103  |  27-11-2009, 15:58:41
      [link]
    Ja som síce ateista ale snažím sa pozerať na ateizmus aj vieru v Boha kriticky. Počúvam ľudí, čítam, sledujem...

    A ono, keď si človek začne pohrávať s relatívnosťou vecí tak zistí, že strašne veľa vecí má ateista a veriaci spoločných... a líšia sa až tou úplne najposlednejšou niekde tam na konci strašne dlhej chodby, kde je to už vlastne jedno.

    Napríklad

    10 prikázaní
    Sú to zásady, podľa ktorých by sa kresťania mali správať. Ja si myslím, že by som sa mal správať tak, aby som ostal pred svojim svedomím čistý. Výsledok? Aj ja aj veriaci sa budú správať rovnako slušne (normálne?) len jeden možno podľa napísaných pravidiel a druhý podľa svojich (či spoločnosťou vyvinutých morálnych - normálnych?) pravidiel. V čom je ten konečný rozdiel. Takmer v ničom.

    Moje chápanie kvetnato opísal Stepán Kopřiva v knihe Asfalt (str. 232):

    - "Ne, chci říct: proč by měl skončiť v pekle? Za co?"

    - "Kámo, ty seš mimo," odplivne si Ostranski. "Myslíš, že jsou tady lidi, který si to zasloužej? Co třeba tady náš posránek," kývne k Lambertovi, "kdy udělal tak strašnýho, že je tu s náma? Navíc - nezapomněl jsi náhodou, jak vypadali andělé? Představ si, jak asi vypadá nebe, a zeptej se sám sebe, jestli do něčeho takovýho lidi chodej za odměnu."

    - "Jakej by v tom ale pak byl systém? Kde je teda ta odměna za to, že se budeš celej život chovať vzorně?"

    - "Žádna odměna není, pochopitelně," usměje se Ostranski. "Není a nikdy nebyla. Klidně můžeš bejt celej život zmrd, a přesto na konci shrábneš jackpot, a můžeš bejt ten nejvybělenejší slušnáček, a stejě ti na konci rozvěsej střeva po kolotoči. Protože i když peklo a nebe existujou, ten takzvanej systém je proste furt jenom pohádka, která má držet lidi na uzdě. Človek by se přece měl chovat slušně kvůli sobě samotnýmu. Aby mu ze sebe nebylo na blití. A ne proto, že mu někdo máva před nosem posmrtnou mrkvičkou"

    Nastane tucho, ve kterém všichni zmateně přemýšlejí, jestli Ostranski náhodou neřekl něco rozumného.


    :)

    Spoveď
    Veľa neveriacich často spoveď veriaciach popisujú ako "Tak to si ten veriaci ukradne dačo v obchode, zanadáva a podvedie svoju ženu a potom nabehne do kostola, vyspovedá sa a všetko je ok. A môže ísť s čistým svedomím znova kradnúť/nadávať/podvádzať.". Samozrejme je to kravina. Spoveď alebo teda to samotné "odpustenie hriechu" je hlavne o tom, že svoj čin daný človek oľutuje. Že ho to trápi. No a zároveň sa mu môže uľaviť ak to povie niekomu inému. Aký je rozdiel od ateistu? Ak spravím niečo zlé, trápi to moje svedomie tiež? Samozrejme. Uľaví sa mi ak to poviem niekomu inému (rodine, kamošom, v niektorých prípadoch niekomu úplne cudziemu - napríklad psychológ). Aký je teda rozdiel medzi veriacim/neveriacim... zas minimálny

    Stvorenie vesmíru
    Tak ako veriaci veria, že ho stvoril Boh... tak my ateisti "veríme" v to, čo nám tu vedci povedali (oukej z veľkej časti aj dokážali) a nakoniec i tak nevysvetlili ako vznikol Veľký tresk. Rozdiel medzi veriacim a neveriacim? Hm?

    Masaker v Nepále
    Quote: skori | 27-11-2009, 09:42:56
    Najprv mi prišlo zle, keď som to čítal a videl tie fotky. Potom som si uvedomil, že sa toto deje deň čo deň v oveľa väčšom merítku ak si celosvetovo zoberieme chovy dobytka a jeho porážanie. Len na to nemyslíme, keď si kupujeme šunčičku a salámku v mäsiarstve (minule som pozeral nejaký program Jamieho Olivera o tom v akých klietkach a za akých okolností sa zabíjajú zvieratá v týchto chovoch a bolo mi rovnako zle).

    To, že obe veci sú zverstvá na tom nič nemení. Len si všimnime obe a nie len jedno.

    Kastovanie podľa veku
    No ten vek tam hlavne hraje rolu v tom, že človek spozná problémy iného a trochu podstatnejšieho charakteru, keď je starší. A s tým sa môže trochu spájať aj to ako vníma vieru - či sa posilní/oslabí/zmení na inú. Ale do tohto nechcem zachádzať. Vek je ozaj na pováženou.

    Inkvizícia, Križiacke výpravy
    ...a iné církevne vraždy, klamstvá a oblbováky. V tomto si stojím za svojím a vravím, že viera je niečo osobné, čo sa deje vnútri človeka a žiadna organizácia okolo toho by nemala byť. A ak je, tak nech je čisto dobrovoľná a oddelená od štátu (napríklad čo sa týka financovania). No a čo sa týka fanatizmu. Je mi jedno či to je fantatik veriaci (výbuchy v lietadlách/autobusoch/na nádražiach) alebo neveriaci (nejaký faško na uliciach). Fanatik je proste zlo.

    Zas platí: To, že obe veci sú zverstvá na tom nič nemení. Len si všimnime obe a nie len jedno.

    Duriell
    Quote: imogiant5 | 26-11-2009, 20:04:18
    ja krsteny niesom ale riesit tunak nieco na to som este asi dost mlady aby som niecomu takemu porozumel takze sa tu k nicomu vyjadrovat nejdem
    Neviem koľko máš rokov, ale toto je podľa mňa kravina. Teda ak ťa nič okolo tohto nezaujíma tak samozrejme si choď po svojom a nerieš. Ale tým, že si si rozklikol tú tému a napísal sem niečo, tak asi niečim ťa málinko zaujala. Preto ti navrhujem nech si už v akomkoľvek veku aby si počúval rôzne názory a potom si spravil vlastný.

    Návrh na lock tejto debaty
    Quote: scoreshock | 26-11-2009, 09:01:55
    a víte že se lidé kvůli takovým diskusím zabíjeli? víte... tyto kraviny můžou proti sobě poštvat i nejlepší kamarády. Já by sem doporučil LOCK protože takové věci můžou skončit špatně...
    Toto je to najhoršie, čo by sa mohlo stať. Debata je o tom, že sa debatuje. Nie zabíja a štve proti sebe. Debata môže pomôcť nerozhodným. Môže utvrdiť rozhodnutých. Môže pomôcť pochopiť argumenty, názory, či postoje druhej strany a tým práve ukľudniť boje medzi obomi stranami.

    Krásny výrok ateistu
    Martin Mojžiš, slovenský fyzik povedal na otázku viery krásnu myšlienku.
    "Neverím v Boha, ale strašne by som chcel. Môj mozog by bol oveľa kľudnejší, keby som vedel, že sme súčasťou nejakej vyššej spoločnej lásky, ktorá je omnoho silnejšia ako láska, ktoru môžem dosiahnúť tu na zemi. Napríklad ako je láska k mojim deťom. Chcel by som veriť, len to už asi nedokážem a to ma mrzí."

    Krátky film
    Inak odporúčam ateistom aj veriacim si pozrieť tento minifilm Tricko.

    Moja odpoveď všetkým diskutujúcim: "Verte vo svoju vieru. Ale ak spochybňujete vieru iných, pripustite aj spochybnenie viery svojej. Stále sa pýtať. Iných ale hlavne sám seba. To je pre mňa podstatné."

    [ Upravil saiffer  27-11-2009, 16:05:59 ]

    _______________________________


    saiffer
    • Příspěvky: 3450
    • Hráč
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #104  |  27-11-2009, 16:07:54
      [link]
    Quote: pacechcz | 27-11-2009, 09:12:45
    ČR je jedna z nejvíce ateistických zemí světa... a často se to připisuje vlivu komunismu, který lidem oprávněně znechutil "vměšování se do osobní svobody", "absolutní autoritářství" apod.
    Ten argument trošku nesedí... teda niečo na tom môže byť, ale to by boli potom všetky postkomunistické krajiny silno ateistické a napríklad o takom Slovensku sa to povedať nedá.

    [ Upravil saiffer  27-11-2009, 16:08:16 ]

    _______________________________


    Kaney
    • Reply #105  |  27-11-2009, 21:14:05
      [link]
    Quote: saiffer | 27-11-2009, 15:58:41

    Masaker v Nepále
    Quote: skori | 27-11-2009, 09:42:56
    Najprv mi prišlo zle, keď som to čítal a videl tie fotky. Potom som si uvedomil, že sa toto deje deň čo deň v oveľa väčšom merítku ak si celosvetovo zoberieme chovy dobytka a jeho porážanie. Len na to nemyslíme, keď si kupujeme šunčičku a salámku v mäsiarstve (minule som pozeral nejaký program Jamieho Olivera o tom v akých klietkach a za akých okolností sa zabíjajú zvieratá v týchto chovoch a bolo mi rovnako zle).

    To, že obe veci sú zverstvá na tom nič nemení. Len si všimnime obe a nie len jedno.

    ale tak aspon se zabiji uzitecne,abysme prezili,ne abysme uspokojili nejakou 'bohyni' ve ktere veri

    a jak vidim svoji ulohu jeste bohyne nesplnila,porad je to jedna z nejchudsich zemi sveta
    Bimbac
    • Reply #106  |  28-11-2009, 00:42:39
      [link]
    Maličko odlehčím diskusi. K té Bibli mi nedalo nevzpomenou heroický výklad. (divadlo Sklep)
    1 dílhttp://www.youtube.com/watch?v=hUJLfsm2lnI
    2 dílhttp://www.youtube.com/watch?v=21SmEN2UUBc&NR=1

    [ Upravil Bimbac  28-11-2009, 01:07:12 ]

    _______________________________
    saiffer
    • Příspěvky: 3450
    • Hráč
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #107  |  29-11-2009, 00:39:18
      [link]
    Quote: Kaney | 27-11-2009, 21:14:05
    Quote: saiffer | 27-11-2009, 15:58:41

    Masaker v Nepále
    Quote: skori | 27-11-2009, 09:42:56
    Najprv mi prišlo zle, keď som to čítal a videl tie fotky. Potom som si uvedomil, že sa toto deje deň čo deň v oveľa väčšom merítku ak si celosvetovo zoberieme chovy dobytka a jeho porážanie. Len na to nemyslíme, keď si kupujeme šunčičku a salámku v mäsiarstve (minule som pozeral nejaký program Jamieho Olivera o tom v akých klietkach a za akých okolností sa zabíjajú zvieratá v týchto chovoch a bolo mi rovnako zle).

    To, že obe veci sú zverstvá na tom nič nemení. Len si všimnime obe a nie len jedno.

    ale tak aspon se zabiji uzitecne,abysme prezili,ne abysme uspokojili nejakou 'bohyni' ve ktere veri

    a jak vidim svoji ulohu jeste bohyne nesplnila,porad je to jedna z nejchudsich zemi sveta
    Vyňatok z textu vraví
    Dále jsou přesvědčeni, že budou-li pojídat maso rituálně zabitých zvířat, které si odnesou do svých vesnic, ochrání je to před zlem.
    takže jedia aj oni. Navyše užitočnosť je tiež relatívna vec.

    _______________________________


    Kaney
    • Reply #108  |  29-11-2009, 10:30:42
      [link]
    Vyňatok z textu vraví
    Dále jsou přesvědčeni, že budou-li pojídat maso rituálně zabitých zvířat, které si odnesou do svých vesnic, ochrání je to před zlem.
    takže jedia aj oni. Navyše užitočnosť je tiež relatívna vec.
    joj aha,,tak to sry
    Runner1
    • Reply #109  |  30-11-2009, 19:32:10
      [link]
    Quote: Phoebes | 26-11-2009, 04:14:56
    Celkově postrádám smysl víry. Pokud člověk není psychicky nemocný, tak nepotřebuje, aby jej někdo vedl.

    Pro mé víra absolutně nemá smysl. Dle mého názoru jsou věřící psychicky slabší jedinci, kteří potřebují, aby je někdo vedl. A když ještě vezmu v potaz chování křesťanské církve a ideologii křesťanství, tak se dle mého názoru tyto dvě věci navzájem vylučují a porušují jak morální zásady, tak své interní pravidla.


    nespadl si z visne... uvedom si co pises ...



    _______________________________

    Rise Against - Injection
    Blink182 - I miss you
    pena132
    • Reply #110  |  30-11-2009, 19:55:13
      [link]
    Quote: Phoebes | 26-11-2009, 04:14:56
    Celkově postrádám smysl víry. Pokud člověk není psychicky nemocný, tak nepotřebuje, aby jej někdo vedl.

    Pro mé víra absolutně nemá smysl. Dle mého názoru jsou věřící psychicky slabší jedinci, kteří potřebují, aby je někdo vedl. A když ještě vezmu v potaz chování křesťanské církve a ideologii křesťanství, tak se dle mého názoru tyto dvě věci navzájem vylučují a porušují jak morální zásady, tak své interní pravidla.


    twle tak to sem vyvalil oci kdyz sem si to precetl...ja napr osobne sem verici, sem pokrteny a sem na to hrdej a vubec si nepripadam jako psychicky slabsi jedinec...podle me je to prave naopak, ti co v nic neveri tak asi nemaji dusi... i ty nejnovejsi vyzkumy vedcu rikaji ze musi existovat neco nadprirozeneho ze neni mozne aby se tohle vsechno zaridilo samo,nebo jen matka priroda... nazory cirkve-to beru ze se ti nelibi me taky moc ne,ale nekdy to co cirkev rika nema nic spolecneho s virou... heh twle psychicky slabsi jedinec..konec toto...

    _______________________________



    zEtt
    • Příspěvky: 507
    • Permanentně BANNED
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #111  |  30-11-2009, 20:06:10
      [link]
    Satan vladne...

    _______________________________
    ..
    RoadStrny
    • Příspěvky: 2594
    • Hráč
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #112  |  30-11-2009, 20:56:48
      [link]
    Quote: pena132 | 30-11-2009, 19:55:13
    podle me je to prave naopak, ti co v nic neveri tak asi nemaji dusi...


    Hele, věř si v co chceš, ale nech nevěřící na pokoji. Já jsem nevěřící a jsem za to hodně rád.

    _______________________________

    Beherit, Strny, Harlot, Beheryt
    Lonewolf
    • Příspěvky: 6939
    • GM & Moderátor
    • Reply #113  |  30-11-2009, 21:00:22
      [link]
    Berte prosím celý tento můj post jako offtopic, byť se tématu dotýká.

    Quote: Wondri | 26-11-2009, 21:13:42
    Quote: Phoebes | 26-11-2009, 04:14:56
    Celkově postrádám smysl víry. Pokud člověk není psychicky nemocný, tak nepotřebuje, aby jej někdo vedl.

    Pro mé víra absolutně nemá smysl. Dle mého názoru jsou věřící psychicky slabší jedinci, kteří potřebují, aby je někdo vedl. A když ještě vezmu v potaz chování křesťanské církve a ideologii křesťanství, tak se dle mého názoru tyto dvě věci navzájem vylučují a porušují jak morální zásady, tak své interní pravidla.
    jo tak to je POTLESK pro tebe.... VY nam budete neco rikat o urazeni mensin??? Nechapu tenhle server uz... Jinak muj nazor na viru...V nic neverim, ale krestanstvi a judaismus neni zadne spatne nabozenstvi... Nevim jak tu nekdo muze napsat ze Zide a krestani nekomu svoji viru nutej...


    Byl jsem požádán jedním z Vás (ne zde citovanými), abych požádal Phoeba, aby vysvětlil, co svými slovy měl na mysli a aby se omluvil.

    Nemůžu donutit nikoho, aby se omluvil, protože by to byla omluva neupřímná. Jediné, co v tuto chvíli mohu udělat je následující:

    Server CzechWoW.net se distancuje od vlastních názorů členů GM týmu, které by jakýmkoliv způsobem mohly kohokoliv jakkoliv urazit. Není v moci vedení serveru zajistit, že názory všech členů budou zcela mimo rozpor s kýmkoliv z hráčů. V některých případech může dojít k ostrému nesouhlasu, stejně tak i k souhlasu (viz obojí reakce, které zmiňovaný post potvrzují i kritizují).

    Jakožto administrátor serveru věřím a doufám, že se jednotliví členové GM týmu pokusí vyvarovat veškerých urážlivých i nechtěně urážlivých postů a pokusí se zajistit čistý štít tohoto serveru, stejně jako čistý štít sebe sama.


    --------------

    A nyní za sebe - když už jsem do tohoto topicu přispěl, ačkoliv jsem nechtěl... názory na náboženství jsou velmi různorodé a zřejmě žádný nebude ani mylný, ani přesný. Nemohu souhlasit s tím, že by věřící byli psychicky narušení. Přesto si dovedu představit, že někteří tomuto budou věřit, protože se za svůj krátký věk setkali pouze se sektami a problémovými "věřícími", kteří se jim zrovna neukázali v tom nejlepším světle.

    Nemyslím si, že je vhodné všechny házet do pár pytlů. Každý je sám o sobě naprosto jedinečný a nezáleží na tom, jestli je věřící, nebo ne. Věřící rozhodně nemůže znamenat psychicky narušený, labilní, hloupý. Ten, kdo si to myslí, by si na toto možná vzpomněl ve chvíli, kdy mu bude nejhůř a spadne k tomu typickému vzývání Boha, ale to má na starosti jiné věci... které nikdo z nás nemůže závidět. Ale vzpomeňte matku, jejíž dítě umírá na smrtelnou nemoc. Je snad psychicky narušená, když zašeptá "Bože, pomoz nám..."? Nemyslím si.

    Toliko do mého vyjádření, které více, nežli sám za sebe, píšu jako administrátor serveru, i když je mi to velmi nepříjemné. Ale proto jsem na začátku svého postu požádal, aby byl můj post brán pouze jako offtopic, protože se do tohoto tématu zas tolik nehodí.

    _______________________________

    ...also known as Flame Keeper Mikalai
    aliment
    • Příspěvky: 1492
    • Hráč
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #114  |  30-11-2009, 21:03:59
      [link]
    Pokud sem můžu přidat,
    Phoeb je můj kamarád. Nevím jak moc ví, že jsem věřící, ale absolutně nemám problém s ním nikterak komunikovat, zajít si na pivo, popřípadě jet na chatu a popít, pokecat si. Napsal co si myslel a kdo ho za to chce odsoudit, je pro mě hloupý :) Ale na druhou stranu, já jsem "hloupý" taky :)

    _______________________________
    Poslední příspěvek na fóru, so long and thanks for all the fish!
    Traitor
    • Reply #115  |  30-11-2009, 21:07:31
      [link]
    Quote: Bimbac | 28-11-2009, 00:42:39
    Maličko odlehčím diskusi. K té Bibli mi nedalo nevzpomenou heroický výklad. (divadlo Sklep)
    1 dílhttp://www.youtube.com/watch?v=hUJLfsm2lnI
    2 dílhttp://www.youtube.com/watch?v=21SmEN2UUBc&NR=1


    Zrovna tohle sedomodre vydani Bible kterym tam mavaji mam doma v knihovne Ferdu v rejstriku jsem taky nenasel :-D

    _______________________________

    Smrtihlav smazán
    Traitor
    • Reply #116  |  30-11-2009, 21:15:32
      [link]
    Otazka viry je take otazka veku, zkusenosti, vyzravani, chapu, ze treba (treba!) v 15ti si clovek pripada dospely, ze jeho nazory jsou pevne jako skala a ze takovy jako je ted zustane nadosmrti.... Ma prece hip-hop, Wow a skvelou bandu fellazzz kolem sebe, co nejakej Buh.....

    Psychicky slaby jedinec, je ten, ktery si mysli ze ted a tady vi vse a ze jeho nazor je ten spravny...a ze mu vydrzi.

    _______________________________

    Smrtihlav smazán
    pena132
    • Reply #117  |  30-11-2009, 21:17:55
      [link]
    Quote: RoadStrny | 30-11-2009, 20:56:48
    Quote: pena132 | 30-11-2009, 19:55:13
    podle me je to prave naopak, ti co v nic neveri tak asi nemaji dusi...
    Hele, věř si v co chceš, ale nech nevěřící na pokoji. Já jsem nevěřící a jsem za to hodně rád.


    ja nikoho nenutim, jen se reagoval na ten post..proste mi to pripadlo jakoze clovek co toto napise tu "dusi" asi fakt nema...pripada mi to podobne jako rasovej vyjev nebo treba urazka vegetariana ze neji maso, proste me to nakrklo...

    _______________________________



    Traitor
    • Reply #118  |  30-11-2009, 21:25:27
      [link]
    Quote: RoadStrny | 30-11-2009, 20:56:48
    Quote: pena132 | 30-11-2009, 19:55:13
    podle me je to prave naopak, ti co v nic neveri tak asi nemaji dusi...
    Hele, věř si v co chceš, ale nech nevěřící na pokoji. Já jsem nevěřící a jsem za to hodně rád.


    Ty hned svym prvnim prispevkem na prvni strane v tomhle tematu jsi verici na pokoji moc nenechal, tak nevim co te na tom tak vytocilo....

    _______________________________

    Smrtihlav smazán
    Phoebes
    • Příspěvky: 469
    • Smazán
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #119  |  30-11-2009, 21:28:27
      [link]
    Takže k mému vyjádření a případně k omluvě.

    V žádném případě jsem se nechtěl nikoho dotknout, nebo ho urazit. Z části za to mlže to, že jste si to někteří špatně vyložili a také to, že jsem svou myšlenku zle vysvětlil. Byla to spíše myšlenka ohledně náboženského fanatismu, který se předváděl v minulosti a děje se i v současnosti. Svou myšlenku jsem zle převedl do textové podoby a někteří jste si jej zle vyložili, či dokonce vzali jako urážku.

    Pokud jsem svým předchozím postem někoho urazil, nebo jsem se ho nějakým způsobem dotknul velice se omlouvám, ale nebylo to takto myšleno. Člověk je rozumný tvor schopný vlastního uvažování. Záleží pouze na ném jakou víru (nebo spíše náboženství) si vybere. Mám hodně známých věřících i nevěřících a rozhodné si o nikom z nich nemyslím, že by byl méněcenný, nebo psychicky labilní. Člověk má možnost svobodné volby a vše záleží pouze na něm.

    Nesoudím člověka podle jeho vyznání, národnosti, atd... vše záleží pouze na jeho chování a na tom, co má"uvnitř".

    [ Upravil Phoebes  30-11-2009, 21:30:55 ]
    Traitor
    • Reply #120  |  30-11-2009, 21:34:35
      [link]
    Celkově postrádám smysl víry. Pokud člověk není psychicky nemocný, tak nepotřebuje, aby jej někdo vedl.
    Pro mé víra absolutně nemá smysl. Dle mého názoru jsou věřící psychicky slabší jedinci, kteří potřebují, aby je někdo vedl
    ono tohle moc jinak nez jak je to presne napsano ani pochopit neslo.... nedal jsi prostor na pochyby o tom, ze ot treba myslis jinak.

    Kazdopadne omluva, dokonce i prohlaseni lonewolfa mi prijdou naprosto zbytecna (zavani to politickou korektnosti ktera se mi z duse protivi, uz tak je ji svet dost plnej), rekl jsi proste svuj nazor na ktery mas pravo.



    Edit: gratuluji sam sobe k magickemu 69. prispevku, ktery je zcela dle pravidel vesmirne/bozske/psychicky nemocne nahody zrovna v sekci nabozenstvi

    [ Upravil Traitor  30-11-2009, 21:44:20 ]

    _______________________________

    Smrtihlav smazán
    pages: 1 4 5 [ 6 ] 7 8 9
    Forum Nav : Jump To This Forum