• Login: Password:
  • CzechWoW » Forum » Podpora uživatelů » Navod - WoW na linuxu
    pages: [ 1 ] 2
    Oriwen
    • Příspěvky: 719
    • Smazán
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #1  |  05-09-2008, 07:52:47
      [link]
    Konecne jsem zprovoznil wowko na svem linuxu (Debian/etch x64) a pokud bude nekdo tak sileny jako ja muze me nasledovat :)

    prvni cast : zprovozneni 3D . Mam jenom ATI grafiku takze pro Nvidii tady nic nenapisu :(

    1, stahnete si odsud drivery verze 8.9 FUNGUJI

    Diky oprave chyby v driverech 8.9 muzete pouzit je a nemusite hledat starsi verze , enjoy.

    2, nainstalujte module-assistant (stahnete z repozitaru)
    3, jako root v terminalu najedte do slozky kde jste stahli ovladace
    4, sh ati* --listpkg (najdete a zapiste si PRESNY nazev vasi distribuce)
    5, sh ati* --buildpkg XXXXX ( misto XXXXXX napiste nazev vasi distribuce ktery jste zjistili v bode 4)
    6, nainstalujte vytvorene balicky
    7, postupne pouzijte nasledujci prikazy :
    module-assistant prepare
    module-assistant update
    module-assistant a-i fglrx
    aticonfig --initial
    8, restartujte xserver pomoci ctrl+alt+backspace
    9, editujte /etc/X11/xorg.conf a na konec dejte :
    Section "Extensions"
    Option "Composite" "disable"
    EndSection
    10, pokud mate nainstalovane mesa-utils zadejte v terminalu
    glxinfo | grep direct
    zobrazi-li se direct rendering: yes mate vyhrano :)

    Cast druha : Wine

    Tady nemate skoro co pokazit , ze stranek Wine si stahnete verzi pro svuj linux a nainstalujete.
    Postupujte dle navodu na strankach

    Cast treti : World of Warcraft

    Tohle je malinko osidna cast :) Prvni vec je ze musite obsah vsech CD nakopirovat do stejne slozky na disk (pokud mate CD a ne ISO soubory tak tohle odpada , ale neuskodi to.
    PS: kopirujte Wow a TBC zvlast

    iso soubory namountujete prikazem
    mount WoW1.iso /media/cdrom0/ -t iso9660 -o loop

    (za predpokladu ze jste ve slozce s obrazem CD) Nazvy obrazu , popr. cestu k nemu si samozrejme zmente podle vaseho skutecneho nazvu :)

    po nakopirovani vsech 4 CD do jednoho adresare hru nainstlujte jako ve windows. Je mozne ze installer.exe spustit nepujde ,v tom pripade pouzijte pravy klik a "otevrit s" . Pokud Wine nebude v nabidce dejte "otevrit jinou aplikaci" , "pouzit vlastni prikaz" a napiste wine.

    Instalujete klasicky jako ve windows , vyberete kam to chcete instalovat a nechate to jet . EULA se pravdepodobne nezobrazi spravne , ignorujte to.

    Obdobne funguje i instalace datadisku a updatu.

    Po dokonceni instalace a updatovani nahrajte Czechwow launcher a ve slozce wtf vytvorte soubor config.wtf do ktereho zapiste :

    SET gxApi "opengl"
    SET M2UsePixelShaders "0"
    SET M2UseShaders "0"
    SET ffxDeath "0"
    SET ffxGlow "0"

    S timto by vam hra mela fungovat

    [ Upravil Oriwen  08-10-2008, 13:31:23 ]
    zEtt
    • Příspěvky: 507
    • Permanentně BANNED
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #2  |  05-09-2008, 08:30:22
      [link]
    Ak chcete spustat WoW z windows particie teda NTFS disku tak takto : mkdir /mnt/win
    mount /dev/sda1 (to je v mojom pripade) /mnt/win
    Spustit cez wine alebo vytvorit zastupcu.

    [ Upravil zEtt  05-09-2008, 08:31:32 ]

    _______________________________
    ..
    Oriwen
    • Příspěvky: 719
    • Smazán
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #3  |  06-09-2008, 12:09:47
      [link]
    Jako datove uloziste pouzivam FAT32 partici , je to lepsi kvuli pristupu k ni (a nemam dost velky disk na zalohu a format na poradny filesystem)

    Kazdopadne je nejlepsi automount pri startu
    BloodDrinker
    • Příspěvky: 1104
    • Hráč
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #4  |  06-09-2008, 12:15:04
      [link]
    Quote: zEtt | 05-09-2008, 10:30:22
    Ak chcete spustat WoW z windows particie teda NTFS disku tak takto : mkdir /mnt/win
    mount /dev/sda1 (to je v mojom pripade) /mnt/win
    Spustit cez wine alebo vytvorit zastupcu.
    pre užívatelov ubuntu (neviem ako debian, síce ubuntu je debian based ale má svoje rozdiely, nevýhody a výhody..) NTFS disk niekedy nepripojí len tak, treba ho trošku postrčiť:
    sudo mount -t ntfs-3g /dev/sda1 /mnt/win -o force

    pre automatické mountnutie:
    sudo nano /etc/fstab
    a pridajte tam
    /dev/sdb1 /mnt/win ntfs-3g force 0 0
    aspoň dúfam že som trafil.. ešte nie som úplne pri zmysloch...

    [ Upravil BloodDrinker  06-09-2008, 12:15:36 ]

    _______________________________
    kedysi známy aj ako Revenger
    zEtt
    • Příspěvky: 507
    • Permanentně BANNED
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #5  |  06-09-2008, 15:12:45
      [link]
    Nevie mne sa NTFS disk pripojil vzdy...imho ten automount je dobra vec
    Vsetko mi funguje perfektne na Debian Lenny

    _______________________________
    ..
    Oriwen
    • Příspěvky: 719
    • Smazán
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #6  |  06-09-2008, 16:02:22
      [link]
    Zette mi se ntfs taky pripoji sam poinstalaci, ale jen pro cteni :D (Debian/etch)
    ale tohle jsou jen male veci
    saiffer
    • Příspěvky: 3450
    • Hráč
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #7  |  06-09-2008, 22:30:56
      [link]
    Toto je práve vec, ktorú asi nikdy Linux neprekoná a tým pádom sa nedostane medzi masy :(

    Proste musíte spraviť 300 vecí a vedieť 200 príkazov a okolo toho vedieť o 100 nastaveniach vo vašom systéme, aby ste niečo (čo nie je v "apt get") rozchodili.

    Nenávidím Windows kvôli nestabilite a slabej bezpečnosti, ale u neho to je väčšinou fakt Install > next > next > next > robím...

    /edit
    Nechcem tvoriť flame sakra tak by som to mal asi zmazať :D


    [ Upravil saiffer  06-09-2008, 22:32:06 ]

    _______________________________


    Oriwen
    • Příspěvky: 719
    • Smazán
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #8  |  06-09-2008, 23:41:54
      [link]
    Tohle jak pises je jen u problematickych veci jako je spusteni win programu pod linuxem. Je to zpusobeno naprostym uzavrenim Mrkvosoftich knihoven a standardu takze se s nimi jen velmi obtizne pracuje.

    Obycejna instalace programu je v linuxu DALEKO jednodussi nez ve windows.

    Pro srovnani :

    Windows:otevru prohlizec/cd, najdu program , stahnu , poklepu , odkyvu eulu/licencni ujednani , potvrdim/zmenim cestu , instaluju , dale jeste terba vlozit CD klic (jen nektere aplikace)
    Linux: Otevru aptitude , najdu program (muzu si vybrat z X variant) , dam instalovat (treba 100 programu naraz , to ej jedno) , samo se mi stahne a nahodi. ZADNE klikani navic , plne automatizovane , 100% funkcnost.

    Jinak linux zraje jako vino - cim starsi tim lepsi , o widlich bych tohle nerekl ani na mucidlech.

    K prikazum : Vsemocny Uncle Google poradi vzdy a rad :D , jak si myslis ze jsem resil prvni post? :D

    Vtip dne: Linux is like a teepee : No windows , no gates , apache inside .



    [ Upravil Oriwen  06-09-2008, 23:51:36 ]
    zEtt
    • Příspěvky: 507
    • Permanentně BANNED
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #9  |  07-09-2008, 06:35:20
      [link]
    Podla mna ziadny unix-like system nema sancu preniknut medzi masy....jednoducho to nejde.
    Aj podla mojho nazoru najlahsie distro user-friendly kde viacmenej povinnostou vsetko si naklikat je prilis zlozite. Bavime sa v rovine "pokec.sk, boom.sk a starsich kancelraskych krys".
    Linux je system, ktory si tvorite k obrazu svojmu. Linux sa riadi heslo, ze pocitac nieje na hranie (no dobre wine...ale priznajme si, ze to nieje najlepsie riesenie) ale na pracu.
    Rozne pravnicke, kancelarske programy na linux jednoducho niesu....
    A windows ? Stale bezi na starom ntfs-nutnost defragmentovat....
    P.S Pre tich ktory maju zaujem o dobry OS tak neviem preco neskusia Mac OS X....pokial viem je to unix-like ale vsetko sa robi klikackami.

    Mne sa najviac paci ako ma jeden typek na Debian fore sig :
    Debian Lenny/sid
    Wintendo XP

    to nema chybu xD




    [ Upravil zEtt  07-09-2008, 06:36:01 ]

    _______________________________
    ..
    Oriwen
    • Příspěvky: 719
    • Smazán
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #10  |  07-09-2008, 07:40:54
      [link]
    OS X ma jednu chybu - legalne ho muzes mit jen k origo MAC PC
    saiffer
    • Příspěvky: 3450
    • Hráč
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #11  |  07-09-2008, 08:31:06
      [link]
    Som potešený vašími názormi a aj tým, že nevznikol flame. Dúfal som presne v takúto diskusiu.

    Quote: Oriwen | 07-09-2008, 01:41:54
    Linux: Otevru aptitude , najdu program (muzu si vybrat z X variant) , dam instalovat (treba 100 programu naraz , to ej jedno) , samo se mi stahne a nahodi. ZADNE klikani navic , plne automatizovane , 100% funkcnost.
    Tento pocit automatickosti a jednoduchosti mám len keď sú to programy, ktoré sú v "predpripravených balíčkoch" pre daný system. Ale ak je to niečo nové, treba vedieť stiahnúť spravnu verziu (väčšinou sú len na najpoužívanejšie linuxy, takže musíte vedieť, ku ktorému sa ten váš podobá, ak ten váš nie je priamo v zozname). Treba vedieť skompilovať. Nainštalovať... niekedy je nutné stiahnúť ďalšie programy/balíčky aby sa to celé vlastne mohlo spústiť... no hrúza.

    Pamätám si ako som mal na svojom kubuntu nahodený konqueror a chcel som browzdať Firefoxom... nejak som ho nenašiel medzi "balíčkami" takže som sa rozhodol si to sám instalnut a spustiť... Asi po hodine som to vzdal. A to je len pokakaný Firefox preboha. Základy ako to spraviť som vedel. Aj strýček google sa mi snažil pomôcť. Lenže chyba bola samozrejme niekde "medzi riadkami" návodu.

    Výhoda linuxu mi príde to, že je to naozaj systém, ktorý si môžte prispôsobiť absolútne k obrazu svojmu. Kde síce musíte prejsť trnistú cestu, ale nakoniec vy ovládate systém a nie on vás. Lenže k tomu je fakt cesta trnistá.

    A zEtt tu sa mi zdalo, že si trochu protirečíš:
    Quote: zEtt | 07-09-2008, 08:35:20
    Linux sa riadi heslo, ze pocitac nieje na hranie ale na pracu.
    ...a potom...
    Quote: zEtt | 07-09-2008, 08:35:20
    Rozne pravnicke, kancelarske programy na linux jednoducho niesu....
    Ale ok... väčšinou sú za to náhrady.

    Quote: Oriwen | 07-09-2008, 09:40:54
    OS X ma jednu chybu - legalne ho muzes mit jen k origo MAC PC
    To naozaj?

    [ Upravil saiffer  07-09-2008, 08:33:02 ]

    _______________________________


    BloodDrinker
    • Příspěvky: 1104
    • Hráč
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #12  |  07-09-2008, 08:49:19
      [link]
    keďže si mal kubuntu tak si mal aj apt-get myslím a stačilo by sudo atp-get install firefox

    A mac naozaj nedostaneš len tak, skutočne treba mac pc (obchodný ťah, ale dá sa stiahnuť a nainštalovať aj na normal pc už dlhšie, odkedy už mac pc nebežia na powerpc- česť výnimkám, myslím že tam nejaké boli ešte, ešte je/bol? problém keď nemáš intel chipset, pretože mac os je robený len na intelácky)

    [ Upravil BloodDrinker  07-09-2008, 08:54:45 ]

    _______________________________
    kedysi známy aj ako Revenger
    saiffer
    • Příspěvky: 3450
    • Hráč
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #13  |  07-09-2008, 08:52:12
      [link]
    Quote: BloodDrinker | 07-09-2008, 10:49:19
    keďže si mal kubuntu tak si mal aj apt-get myslím a stačilo by sudo atp-get install firefox
    Jj tento štýl poznám. Ono som asi na prvý krát zle hľadal, lebo mám pocit, že na druhý deň som to už našiel a spravil tak... ale chcel som tým načrtnúť inštalovanie programov, ktoré nie sú ziskateľné cez apt-get.

    [ Upravil saiffer  07-09-2008, 08:52:43 ]

    _______________________________


    zEtt
    • Příspěvky: 507
    • Permanentně BANNED
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #14  |  07-09-2008, 08:54:05
      [link]
    Chcel som napisat, ze je to trochu vtipne...ale myslel som to takto :
    Pracu ber : programovanie, sprava siete, serveru, konfiguracia atd....
    Prave ze niesu....zle si ma pochopil. Resp. Kancelarske programy ako office a cojaviem tak tie su v roznych open podobach...ale myslim tie prave pravnicke a programy pre "spravu firmy(nespomeniem si ani keby ste ma nakopali xD....matka v takom niecom robi...)"...apropo rozne uctovnicke programy...
    K OS X ano musis si kupi aj HW ...naviac pocitace od apple su dost drahe (ale za to fakt kvalitne).
    OS X je proste omalovanka ..ale ucinna a kvalitna....Za kvalitu sa ale plati.
    Quote: BloodDrinker | 07-09-2008, 10:49:19
    keďže si mal kubuntu tak si mal aj apt-get myslím a stačilo by sudo atp-get install firefox

    A mac naozaj nedostaneš len tak, skutočne treba mac pc (obchodný ťah, ale dá sa stiahnuť a nainštalovať aj na normal pc už dlhšie, odkedy už mac pc nebežia na powerpc- česť výnimkám, myslím že tam nejaké boli ešte, ešte je/bol? problém keď nemáš intel chipset, pretože mac os je robený len na intelácky)
    Presne tak od roku 2006 podporuje Mac aj platformu Intel.

    Quote: saiffer | 07-09-2008, 10:52:12
    Quote: BloodDrinker | 07-09-2008, 10:49:19
    keďže si mal kubuntu tak si mal aj apt-get myslím a stačilo by sudo atp-get install firefox
    Jj tento štýl poznám. Ono som asi na prvý krát zle hľadal, lebo mám pocit, že na druhý deň som to už našiel a spravil tak... ale chcel som tým načrtnúť inštalovanie programov, ktoré nie sú ziskateľné cez apt-get.

    Staci upravit repozitare apropo staci stiahnut rpm balicek pretoze prave to *buntu podporuje.


    [ Upravil zEtt  07-09-2008, 08:59:19 ]

    _______________________________
    ..
    BloodDrinker
    • Příspěvky: 1104
    • Hráč
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #15  |  07-09-2008, 09:04:45
      [link]
    keď to nejde cez apt-get tak to ide cez google alebo ešte som nedávno natrafil na:howtoforge.com/

    _______________________________
    kedysi známy aj ako Revenger
    zEtt
    • Příspěvky: 507
    • Permanentně BANNED
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #16  |  07-09-2008, 09:05:35
      [link]
    Quote: BloodDrinker | 07-09-2008, 11:04:45
    keď to nejde cez apt-get tak to ide cez google alebo ešte som nedávno natrafil na:howtoforge.com/

    w00t ? to nepoznam

    _______________________________
    ..
    BloodDrinker
    • Příspěvky: 1104
    • Hráč
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #17  |  07-09-2008, 09:31:11
      [link]
    ani ja som to donedávna nepoznal, ale google mi vyhodil odtiaľ jeden návod...
    je to ale celkom zaujímavá stránka a pre viac druhov linuxu... dá sa tam nájť pár užitočných návodov


    aj keď väčšinou dávam prednosť:
    debianforums.org- ten vzhľad sa mi ale moc nepáči :)
    ubuntuforums.org
    + haruhi na icq- taká multimedialna pomôcka... on ma vlastne priviedol k linuxu a podobne
    ale tie fóra pozná asi každý ...



    [ Upravil BloodDrinker  07-09-2008, 09:33:51 ]

    _______________________________
    kedysi známy aj ako Revenger
    Oriwen
    • Příspěvky: 719
    • Smazán
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #18  |  07-09-2008, 09:51:27
      [link]
    Quote: BloodDrinker | 07-09-2008, 11:04:45
    keď to nejde cez apt-get tak to ide cez google alebo ešte som nedávno natrafil na:howtoforge.com/
    vypada zajmave , putuje do zalozek k pozdejsimu zkoumani :D

    s programy mimo repozitare je to trochu horsi, uznavam, ale staci mit nainstalovany kompiler a pouzivat zdrojaky a svatou trojici ( ./configure , make , make install ) a je hotovo :D

    a pokud neco potrebujete a neni to v repozitarich zkuste Softpedii.

    Edit: Jeste dotaz - Mate nekdo zkusenosti s narvanim pluginu pro prehravani flashe do firefoxu (Iceweaselu) v x64 linuxu (debian) ? macromedia plugin vydala jen pro 32bit linux.....

    [ Upravil Oriwen  07-09-2008, 09:59:48 ]
    zEtt
    • Příspěvky: 507
    • Permanentně BANNED
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #19  |  07-09-2008, 10:18:11
      [link]
    64 nema podporu flasha...mozno neskor :)
    Preto nemam ani 64 :)

    _______________________________
    ..
    BloodDrinker
    • Příspěvky: 1104
    • Hráč
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #20  |  07-09-2008, 10:28:23
      [link]
    tak prispejem svojou troškou: Teamspeak+WoW v réžii linuxu

    1.nainštalovanie Teamspeaku: sudo apt-get install teamspeak-client
    alebo sa dá stiahnuť zo stránky TS, kde je to treba rozbaliť a spustiť setup.sh (klasická klikačka ako vo windowse)

    2. Stiahnite pulse audio server: sudo apt-get install pulseaudio
    alebo
    alsa-oss: sudo apt-get install alsa-oss

    3. upravte odkazy pridaním aoss (pre alsa-oss) alebo padsp (pre pusle audio) (podľa toho čo ste nainštalovali v kroku ) na začiatok príkazu, napr.
    padsp wine /cesta/k/wow/WoW.exe
    a
    padsp /cesta/k/ts/TeamSpeak
    ak ste inštalovali TS z repozitárov tak by to malo byť: padsp /opt/TeamSpeak2RC2/TeamSpeak
    ak z balíka z ich stránky /home/[užívatelské meno]/TeamSpeak2RC2/TeamSpeak

    _______________________________
    kedysi známy aj ako Revenger
    pages: [ 1 ] 2
    Forum Nav : Jump To This Forum