• Login: Password:
  • CzechWoW » Forum » Archiv novinek » Databáze postav zazálohována a předána
    pages: 1 10 12 13 [ 14 ] 15
    imtheman
    • Reply #261  |  28-06-2011, 21:33:07
      [link]
    Quote: Bimbac | 23-06-2011, 11:15:23
    V souvislosti s finančními náklady na provoz serveru Czech Dream, na který byly převedeny postavy z CW a kde hraje většina bývalé komunity CW, kteří financovali zdejší provoz přišla na řadu otázka jak je plánováno naložit s HW, který byl nakoupen na peníze hráčů.

    Prosím o kompetentní vyjádření. Vzhledem k tomu, kdo na věci peníze dával a kde hraje tato komunita bych rád navrhl (pokud tomu již tak není) tento HW nebo peníze z jeho prodeje poskytnout serveru, kde bývalá komunita hraje.
    Pokud takto neplánujete, rád bych věděl jaký osud tento HW čeká. Zejména v souvislosti s tím, za jaké peníze byl pořízen a hlavně za jakým účelem byl pořizován. Pokud vybrané prostředky, které jsme dali nebudou využívány tak jak bylo prezentováno lze požadovat vrácení příspěvku dle § 630 občanského zákoníku.

    Děkuji za odpověď


    Celkem dobrý dotaz který zaisté zajímá více lidí. S Espectrem jako vlastikem bylo souhlaseno za podminky, za na nem poběží CW. Tedy ze tento HW by mel být vázán na realm a ne na osobu. Pokud tedy komunita CW byla odejíta zánikem serveru, jsem za přesunout HW do vlastnictví nových poskytovatlů.

    _______________________________



    chrostik
    • Reply #262  |  29-06-2011, 08:21:23
      [link]
    Hmm, tak sem tu napsal sahodlouhe povidani a pak jsem pred odeslanim omylem zmackl ESC .. a muzu psat znovu. :D

    Tento post berte jako post byvaleho GM, ktery uz cirka rok nema pristup na GM forum a tudiz myslenky zde uvedene jsou ciste moje a nemusi nutne byt v souladu s myslenkami GM tymu a vlastnika serveru...

    1. Prispevky na server byli zasilany s vedomim ze vlastnikem serveru bude Espectro. Hraci meli za svuj prispevek zajisteno ze se nakoupi server (jehoz vlastnikem bude Espe) a ze budou mit zaruceno minimalne rok provozu serveru a ze za svuj prispevek dostanou danou sumu Redemption Tokenu ktere mohou ve hre vyuzit k nakupu predem zverejnenych special veci. Dale bylo receno ze po roce cinnosti se uvidi co dal a kdy to pujde, tak se bude pokracovat. Najdi si to v starych sdelenich (doporucuji sekci Archiv novinek) a prestan si plest dojmy a pojmy.

    2. Cinnost serveru po dobu 1 roku byla starym GM tymem splnena bezezbytku. Pote se zacal GM tym pomalu obmenovat ale server, protoze to slo, bezel dal. Bezel dokonce cely dalsi rok a pak jeste pul roku. Cinnost serveru slibena v pocatku teto akce tedy byla tez naplnena, dokonce 2.5krat dele. Obmeneny GM tym (nazyvejme ho novy GM tym) se nakonec rozhodl k prechodu z Mangos na Trinity. Tim padem se zastavili veskere prace na stavajicim bezicim realmu a zacalo se pripravovat co bylo nutne pripravit k prechodu. Pripravy nicmene zacali vaznout pro neaktivitu nekterych novych GM (nerikam rozhodne ze vsech) a penize na provoz zacali dochazet.

    3. Protoze na Mangosu se zacali kupit problemy z duvodu neudrzovani a Trinity bylo v nedohlednu, nebylo pro vlastnika serveru pripustne v pokracovani vybirani prispevku na provoz serveru ve stavajici podobe a tak spocital, do kdy aktualne vybrane prispevky staci, zapocetl dobu nutnou k pripadnemu vypovezeni smlouvy providerovi (je to 3 mesice a s provoznimi naklady pres 2500,- mesicne tedy nemala suma) a stanovil deadline pro dokonceni veci potrebnych k prevodu z Mangos na Trinity, za ktery uz nebylo mozne jit. Narky nektery GM ze se o konci serveru dozvedeli spolecne s hraci beru za naprostou demagogii, protoze dam ruku do ohne za to, ze tyto deadline byly GM tymu oznameny s dostatecnym predstihem na GM foru. To ze je nekteri ignorovali nebo proste necetli protoze jejich aktivita byla natolik nulova ze ani necetli GM forum neni problem vlastnika, ale spis vedeni GM tymu. V techto vecech ma vlastnik serveru komunikovat s GM tymem a GM tym ma za povinnost vykonat prikazy stanovene vlastnikem a pripadne informovat komunitu, pokud to uzna za vhodne. Takze narky ze jste se ukonceni serveru dozvedeli uz jako hotovy fakt nesmerujte na Loneho, Espeho nebo Ownerii. Tohle je problem noveho GM tymu. Dam ruku do ohne za to, ze pokud by se zverejnil obsah GM fora (coz se ale jiste nestane), tak by tam bylo jasne videt opakovane varovani ze strany vlastnika serveru (at uz osobne nebo poverenim Lonewolfa) k dodrzovani terminu + info co se stane kdyz ne.

    4. Bych tu chtel zminit ono "a ted jim padnou do ruky statisice". Jiste, zni to lakave. Spousta penez byla vybrana. Statisice. Nicmene je potreba si uvedomit, a jiz jsem to psal v debate na CzD, ze z kazde tehdy darovane tisicovky je dnes realne mene nez 150,-. Z celkove vybrane castky padla cca tretina na provoz (to jsou penize nenavratne pryc) a dve tretiny na server (a uz jsme na nejakych 650,- z puvodniho litru). Server, ktery tehda stal silene penize dnes s pokrokem technologii sezenete novy za mene nez polovinu tehdejsi ceny (a jsme nekde okolo 300,-). No a v neposledni rade, server uz neni novy. Je to zelezo, ktere nepretrzite na plny vykon bezelo nekolik let a je tedy opotrebovane a tudiz ma stezi polovinu hodnoty noveho stroje (a jsme pod 150,- z puvodniho litru). Takze ta sumicka skryvajici se za zelezem je ponekud chudsi, nez tu vsichni vykrikuji.

    5. Nikde nikdy nebylo receno ze CzD chce toto zelezo. Maji svuj server, nepomerne mene vykonnejsi protoze ani vetsi vykon nepotrebuji (CW bylo dimenzovano na limity okolo 1000 hracu online, CzD ma i s novou komunitou okolo 200 online) a nevyuzili by ho. Ne nadarmo stoji provoz CzD mesicne okolo 1000,- zatimco CW stal pres 2500,- (vetsi komunita = vetsi vykon + vetsi spotreba + vetsi datove toky). A jesltize nebylo nikdy receno z jejich strany ze ho chteji, tak naopak bylo nekolikrat z jejich strany doslova receno, ze ho nechteji.

    6. Jedno z pravidel CW bylo vzdy se chovat ke vsem svym hracum stejne (nikoho nezvyhodnovat, nikoho neutiskovat). Alespon tedy k tem, co dodrzuji pravidla. Tato vec uz byla narusena trosku tim, ze byla poskytnuta moznost prevodu postav na server CzD, nebot zdaleka ne vsichni tam presli. Ano, ac se to muze zda, a imtheman tak pise, ze CW premigroval na CzD, neni tomu tak. Na CzD se s prichodem CW hracu zvedla populace o 150 online, coz je nekolikanasobne mene nez co logovalo na CW. Navic v prubehu poslednich 2.5 let (doby behu noveho serveru) velky pocet lidi kteri prispeli uz skoncil nebo odesel nekam jinam. Takze pokud vezmeme komunitu CW, ktera posilala prispevky na novy server, pak na CzD preslo jen mizive procento teto komunity. Jak by k tomu tedy prisli ti, kteri odesli na Twinstar, Drahy, .. ti kteri se rozhodli odejit na offik nebo ti co skoncili s wowkem, kdyby se zelezo proste dalo te male skupine ktera sla zrovna na CzD. Uz tak ma tato skupina vyhodu, ze diky prechodu casti noveho GM tymu jim bylo umozneno vzit si s sebou celou postavu (coz je mimochodem taky darek od vlastnika serveru, nebot vsechny postavy a ucty pokud se nepletu jsou majetkem vlastnika serveru a hracum jsou jen propujcovany k hrani po dobu existence serveru) se vsim vcetne i redemption tokenu a veci za ne.

    7. V predchozim prispevku pise Imtheman o tom, ze HW by mel byt vazan na realm, nikoliv na osobu. Coz je omyl, od zacatku bylo receno ze je vazan na osobu. Navic i kdyby byl vazan na realm, tak vlastnikem domeny CW je Owneria a realm jako takovy konci. Neplati ze CW migruje na CzD. CzD neni vazan myslenkami CW, neplati tam pravidla z CW a nemuzete vyzadovat dodrzovani myslenky CW (jako napr nowipe a podobne). Tento realm (CW) existoval po dlouha leta a udrzel si jisty standard, jehoz odkaz muze nasledovat nejeden server, nicmene CW jako takovy skonci zde, 31.8.2011.

    ------------------

    Dalo by se tu pokracovat mnohem dele, nicmene si myslim, ze to hlavni co jsem chtel jsem uz rekl. Me uz to v podstate nemusi zajimat, rozloucil jsem se s CW v jeho zlate ere a momentalne si uzivam svuj volny cas na offiku (kdo chce, muze se za mnou a dalsimi starymi znamymi zajit mrknout - viz podpis). Nicmene jsem citil potrebu zde tyto veci objasnit alespon ze sveho pohledu. A jedna vec na zaver. Server stale bezi a jeho provoz je zarucen do 31.8.2011. Je tedy blbost oznamovat jak se s zelezem nalozilo kdy je jeste dalsi 2 mesice vazano v serverovne pro provoz CW. Ale jsem si jisty, ze stranky CW budou fungovat jeste nejaky cas pote, prave i pro ten pripad, aby se na nich oznamilo, jak se nalozilo se serverem po ukonceni cinnosti CW.

    _______________________________

    Pro ty, kteri chteji zazit pohodu na offiku ...
    Lonewolf
    • Příspěvky: 6939
    • GM & Moderátor
    • Reply #263  |  29-06-2011, 13:49:31
      [link]
    Chrosťo, děkuju. To o termínech píšeš správně, byly stanoveny v dostatečném předstihu písemně na GM fóru a předtím bylo na tyto skutečnosti upozorňováno nepřímo i přímo při komunikaci s členy nového GM týmu.

    Jinak bych připomněl jednu podstatnou věc, kterou musel každý hráč odsouhlasit, pokud chtěl jít na Czechdream:

    Upozornění: Zobrazením těchto údajů berete na vědomí, že nový server není nijak spojený se serverem CzechWoW.net, a že server CzechWoW.net neodpovídá za vedení a správu žádného dalšího serveru! Svůj souhlas musíte potvrdit kliknutím na následující tlačítko. Po kliknutí na toto tlačítko už vždy v tomto profilu uvidíte data potřebná k transferu.

    Tím chci říct, že CW není nijak spojeno s jinými servery, ani s tím, kam byly převedeny postavy. Nejsme tomuto serveru nijak vázáni a žádný jiný server není nijak vázán nám.

    Přesto ale opakuji, že o budoucnosti železa jako takového zatím nebylo rozhodnuto. A v nejbližších dnech nejspíš ani zatím nebude. Stále platí, že poběží do 31. 8. 2011.

    Nepočítal bych ale s tím, že i když by se železo prodávalo, tak že by se získané finance dostaly do rukou jednoho jediného serveru. A uvažovat o rozdělení na více serverů - tam není způsob jak by se peníze spravedlivě dělily. - Ale to mluvím pouze za sebe, já ale nejsem vlastníkem domény, železa, dokonce ani administrátorem serveru. Jak to bude, to se ještě uvidí.

    _______________________________

    ...also known as Flame Keeper Mikalai
    zetorr
    • Reply #264  |  29-06-2011, 14:58:53
      [link]
    Predpokladám že minimálne jeden post z tých 1992 ktoré pribudli na hlavnej stránke od tej nečakanej správy je vyjadrenie od Espeho. Môže ho sem niekto linknúť prosím? Ďakujem.

    _______________________________
    Metalwrath
    • Reply #265  |  01-07-2011, 22:38:57
      [link]
    Myslim si ze ked sme sa prvykrat ako komunita skladali na zachranu tohoto servera, bolo vsade uplne jasne napisane ako s peniazmi bude nalozene ( co bolo splnene do bodky ) a ze ludia co prispeli si nebudu po case klast kvoli tymto darom naroky a poziadavky.
    Ja som to pochopil tak a nelutujem ze som vtedy tiez prispel. Ak chce niekto ignorovat tuto vtedajsiu dohodu - je to smutne.
    Najkrajsie zazitky z WoWka som zazil prave tu.

    _______________________________

    Mysacek
    • Reply #266  |  02-07-2011, 00:19:17
      [link]
    mam tu odohrate asi 4 roky ,poznam skoro vsetkych GM oni nevedia o mne ja o nich ,je to ako v rozhodcoch v zapase ,ked ich nevidis su najlepší,podla mna tu bol naj GM team aj Player team už nikdy nebude ako bolo ,skoda
    vsetkym GM vela stastia v RL dakujem
    muerte
    • Reply #267  |  02-07-2011, 20:15:23
      [link]
    Diky za ty roky prace. Po skonceni tohoto serveru se da jit jedine na ofi :-)



    _______________________________

    Pet1nkO
    • Reply #268  |  03-07-2011, 11:21:07
      [link]
    Takže nekončíte? :-) supr že bych se vrátil naz5? ;-)

    _______________________________
    chrostik
    • Reply #269  |  06-07-2011, 14:47:52
      [link]
    Quote: muerte | 02-07-2011, 20:15:23
    Diky za ty roky prace. Po skonceni tohoto serveru se da jit jedine na ofi :-)


    Uz te tam cekame :D Viz muj podpis :D

    _______________________________

    Pro ty, kteri chteji zazit pohodu na offiku ...
    Lonewolf
    • Příspěvky: 6939
    • GM & Moderátor
    • Reply #270  |  06-07-2011, 17:10:15
      [link]
    Chrosťo, neblbni, to se mě nezbaví jako někoho, kdo je ve vedení, pokud tedy neplánujete převrat a sesazení GuMa.

    _______________________________

    ...also known as Flame Keeper Mikalai
    chrostik
    • Reply #271  |  08-07-2011, 11:28:31
      [link]
    :D jo, prevratime te :D

    _______________________________

    Pro ty, kteri chteji zazit pohodu na offiku ...
    Lonewolf
    • Příspěvky: 6939
    • GM & Moderátor
    • Reply #272  |  08-07-2011, 14:27:53
      [link]
    Ne často se stává, aby někdo dokázal takhle dobře použít dvojsmysl proti mně. Máš bod.

    _______________________________

    ...also known as Flame Keeper Mikalai
    Moku2
    • Reply #273  |  11-07-2011, 22:09:39
      [link]
    GM mam este otazku okolo Foruma.
    Ked zanikne CW co sa stane zo screen ktore su uploadnute na img.czechwow.net ? Zaujima ma to preto, lebo kedy si som mal topic Bulvar (mozno si ho pamatate) a teraz si robim na to samostatny web o Wow, kde chcem mat aj ten moj project.... Tak by som chcel vediet ci tie odkazy budu fungovat na tie screene alebo si ich mam zacat archivovat?

    Vopred dakujem.

    [ Upravil Moku2  11-07-2011, 22:10:03 ]

    _______________________________
    "Radšej byť nenávidený za to, kto som, ako milovaný za to, kto nie som"

    admin
    • Příspěvky: 4320
    • GM & Konzultant
    • Reply #274  |  12-07-2011, 20:32:08
      [link]
    Moment, podívám se kolik tam toho za tu dobu je...

    _______________________________
    GM Owneria, konzultant a technický poradce
    admin
    • Příspěvky: 4320
    • GM & Konzultant
    • Reply #275  |  12-07-2011, 20:59:16
      [link]
    Předběžně seznam webů a jejich osud:

    Co zůstane:

    www.czechwow.net - V této nebo pozměněné podobě zůstane zachováno s veškerými daty jako historický záznam toho, jak to tu vypadalo :)

    img.czechwow.net - Poběží dále, všechna data zůstanou zachována a podmínky služby budou upraveny tak, že nahrávaná data se mohou týkat i WoW na jiných serverech než je CzechWoW.

    video.czechwow.net - Poběží dále, všechna data zůstanou zachována a podmínky služby budou upraveny tak, že nahrávaná data se mohou týkat i WoW na jiných serverech než je CzechWoW.

    ip.czechwow.net - Poběží dále :)

    "Emaily (Google) stávajících a dřívějších GM, kteří mají zájem nadále adresy @czechwow.net používat" taktéž zůstanou zachovány.

    Co se neví:

    wiki.czechwow.net - ??? To je jedna velká otázka .... ???

    Co se zruší:

    armory.czechwow.net - Přestane existovat, již nebude mít význam

    db.czechwow.net - Přestane existovat, obsahuje sice velké množství komentářů, nicméně tyto komentáře se vztahují výlučně k funkčnosti databáze czechwow.net, která již nikde jinde nepoběží... Tudíž db.czechwow.net již také nebude mít význam.

    launcher.czechwow.net - Přestane existovat, pouze poskytuje data pro Launcher CzechWoW, který již bude k ničemu.

    ts.czechwow.net - Přestane existovat, nebude kde ho provozovat a stejně by jej nikdo nepoužíval, už je zastaralý. Pokud by přeci jen zájem byl, zůstat by mohl, ale pouze na méně spolehlivé lince.

    "Interní weby sloužící výlučně k servisování herního serveru a realmu" taktéž přestanou existovat.

    [ Upravil admin  12-07-2011, 21:01:56 ]

    _______________________________
    GM Owneria, konzultant a technický poradce
    Moku2
    • Reply #276  |  17-07-2011, 14:30:34
      [link]
    Quote: admin | 12-07-2011, 20:59:16

    img.czechwow.net - Poběží dále, všechna data zůstanou zachována a podmínky služby budou upraveny tak, že nahrávaná data se mohou týkat i WoW na jiných serverech než je CzechWoW.

    Ua! Dakujem :). O tyzden bude zo mna opat hrac offiku tak zopar screenov budem uploadovat. A to ponechanie foruma sa mi paci. Dufam ze sa tu ukazu obcas stare tvare :).

    _______________________________
    "Radšej byť nenávidený za to, kto som, ako milovaný za to, kto nie som"

    czak
    • Reply #277  |  17-07-2011, 16:00:06
      [link]
    jj

    _______________________________




    Lonewolf
    • Příspěvky: 6939
    • GM & Moderátor
    • Reply #278  |  18-07-2011, 23:07:09
      [link]
    Blizzard představil zajímavou novinku. Pro ty z Vás, co nemáte o prázdninách co dělat a chtěli byste si zkusit offik jako takový, rozhodně si to nenechte ujít!

    World of Warcraft Starter Edition

    Možnost hraní zadarmo až do levelu 20 bez časového omezení... a to časové omezení není ani pak. Navíc kdo už nějaký trial má, tak může chodit do hry a třeba tam komunikovat s přáteli.

    _______________________________

    ...also known as Flame Keeper Mikalai
    Arezz
    • Reply #279  |  01-08-2011, 14:44:52
      [link]
    Quote: admin | 12-07-2011, 20:59:16

    Co se zruší:

    db.czechwow.net - Přestane existovat, obsahuje sice velké množství komentářů, nicméně tyto komentáře se vztahují výlučně k funkčnosti databáze czechwow.net, která již nikde jinde nepoběží... Tudíž db.czechwow.net již také nebude mít význam.
    Toto mne mrzí, ikdyž chápu, že když se odpojí databáze wow, tak služba nemá proti čemu běžet.
    Problémem je, že mnoho serverů nemá svoji armory zcela kompletní (například i jeden nejmenovaný, kde teď hraji já) a nenašel jsem na netu žádnou pořádnou alternativu pro verzi hry 3.3.3a (nebo lépe 3.3.5 a Trinity Core) se všemi spelly, itemy, profesemi, spawny apod.
    Ví někdo prosím o nějaké takové db? (všechny oficiální db jsou samozřejmě už na cata)

    Předem díky za tipy.

    edit:
    Nakonec jsem pohledal a slavil úspěch:
    http://wow.reinosdeleyenda.org/aowow/ nebo
    http://stormrage.tomsk.ru/aowow/

    [ Upravil Arezz  01-08-2011, 15:40:01 ]

    _______________________________
    Wolfus
    • Reply #280  |  01-08-2011, 18:03:35
      [link]
    Muzes pouzivat stary wowhead

    _______________________________


    Sed omnes una manet nox et calcanda semel via leti
    pages: 1 10 12 13 [ 14 ] 15
    Forum Nav : Jump To This Forum