• Login: Password:
  • CzechWoW » Forum » Opravy » Aktuální informace k Trinity Core
    pages: 1
    Apocrypha
    • Příspěvky: 643
    • Permanentně BANNED
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #1  |  12-04-2011, 21:06:30
      [link]
    Zdravim.

    Informace ktere piseme o progresu vyvoje TC na ruzna mista po foru jsme se rozhodli davat sem na jedno urcene misto. Zaroven jsme se rozhodli zakazat zde diskusi protoze to by dane informace jen velmi znehodnotilo a nebyl by to zadny rozdil od toho kdyz neco napisu do normalni diskuse.

    Informace zde uverejnovane budou mit spise shrnujici a informativni charakter, podrobnejsi problemy se budou resit normalne ve zbytku tohoto fora.

    Takze shrnu aktualni stav:

    1:) webove rozhrani pro administratory i pro hrace je dokoncene v zakladni funkcni forme, takze ho lze spustit. Samozrejme se na nem bude dal pracovat takze nase hledani cloveka ktery umi PHP a ma chut a cas s timhle pomoci neskoncilo.

    2:) Data sveta jsou v urcite verzi odzkousena. Zdaleka to neznamena ze jsou bezchybna. Jen to ze funguji prijatelne dobrym zpusobem a lze na nich stavet dal.
    Naprosta vetsina abilit postav je funkcnich, obcas se neco nechova uplne tak jak by melo ale je to v seznamu veci na opravu.

    3:) Co se tyka instanci - zde oproti soucasnemu stavu je situace take radostnejsi. Mnoho nizsich instanci ktere doted nefungovaly nebo jen spatne ted jde mnohem lepe. Zase zdaleka ne vse je OK, ale tohle uz jde opravovat mnohem lepe. Jeste presne neni rozhodnuto zda ke dni spusteni bude otevren i Ulduar ci zda se otevre az o neco pozdeji.
    Take je zaroven rozpracovano mnoho dalsich instanci takze nebude problem s tim plynule pridavat dalsi herni kontent.

    4:) Sety a PvP sezony: pokracujeme dalsim navazujicim setem proti soucasnosti. Tohle je proti blizzlike zmeneno, protoze nechceme aby jste prisli o zabavu se ziskavanim T8 atd :) Souvisi s tim i zmena tokenu/emblemu a navazujicich vztahu.

    5:) Vozitka, resilience, dungeon finder a dalsi podobne veci funguji v prijatelne forme.

    6:) Dnes byly provedeny migrace hernich uctu CW na Trinity Core, ktere je rozebehnuto na ostrem serveru. Spustime celou hru v plnem modu a uvidime jak se bude chovat s naplnenymi databazemi a pod simulovanym zatizenim.
    Podle vysledku bude rozhodnuto o tom jake budou dalsi kroky a v jakem casovem horizontu vse bude spusteno.



    [ Upravil Apocrypha  12-04-2011, 23:35:43 ]

    _______________________________
    Aliance player Huntica, Litanie - Elite Guards
    Shamen
    • Reply #2  |  27-04-2011, 19:23:48
      [link]
    Aby tento topic dostál svému jménu, dávám sem další várku informací, které opravy probíhají, popřípadě již proběhly na přípravě nového jádra hry.

    Naši databázisté pracují na questech v Northrendových lokacích (obzvlášť Sholazar Basin a Icecrown).

    Převádíme unikátní věci naší databáze (redemption tokeny apod.)

    Pracujeme na nové raidovací instanci, Ulduaru. Ten se bude otevírat postupně, ale nejspíš nebude otevřen přímo současně s nasazením jádra, to neslibuji:)

    _______________________________

    Ingame jako Dzurn v guildě Final Revenge
    Apocrypha
    • Příspěvky: 643
    • Permanentně BANNED
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #3  |  09-05-2011, 12:28:38
      [link]
    Nové informace ze světa Trinity Core:

    Celý systém byl převeden na ostrý server (CW) a potvrzeno že běží bez pádů a co je asi neméně důležité tak bez lagů doprovázející běžnou hru na CW. Samozřejmě uvidíme až se přihlásí několik set lidí najednou ale prozatímní zkušenost je velice dobrá.

    Během zítřka by do plného provozu měli být uvedeny všechny weby a potřebné komponenty pro to aby fungovaly všechny okolní funkce které hra sama neřeší.

    Armory samotné bude pravděpodobně první měsíc spuštěno v omezeném modu, kdy bude fungovat vše až na prohlížení atributů jednotlivých postav. Souvisí to s tím že za prvé databáze postav hráčů v armory se vytváří nějakou dobu během hry samotné a za druhé s tím že vývoj Armory trochu předstihl použitou verzi Trinity a musíme počkat na update který to sladí.

    V tuto chvíli už jediná věc na které se pracuje je script převodu postav tak aby bylo pokud možno co nejméně problémů. Ladí se jednotlivé verze a doufáme že verze z tohoto týdne už nebude vykazovat chyby které by byly závažné.

    Po nasazení Trinity budeme spolu s vámi pracovat na vyhledávání a nápravě chyb v questech a souběžně bude připraven upgrade již hotových oprav questů i instancí. Ten již máme hotový ale protože jsme kvůli ladění převodu postav museli "zmrazit použitou verzi" TC tak je nutno ho nasadit až později.

    [ Upravil Apocrypha  10-05-2011, 10:10:59 ]

    _______________________________
    Aliance player Huntica, Litanie - Elite Guards
    Apocrypha
    • Příspěvky: 643
    • Permanentně BANNED
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #4  |  23-05-2011, 17:16:08
      [link]
    Zdravím zase po nějaké době s novými informacemi ze světa TC.

    GM team se omlouvá za nečekané zpoždění s převody postav. Ukázalo se že jsme schopni data postav přetáhnout z mangosu do TC a tyto upgradnout na určitou verzi hry. Chtěli jsme s nasazením TC zároveň nasadit co nejnovější verzi TC coz se ale ukázalo že je problém který celé nasazení neúměrně zdržuje.
    V databázovém převodu se objevil jeden problém s konzistencí vlastností itemu postav. Nechtěli jsme postavy převádět s tím že přijdeme o počty itemů, enchanty, charge, gemy atd.

    Problém není v našich scriptech ale přímo v kódu upgrade postav od TC teamu. Rozhodli jsme se proto nasadit o jednu nižší verzi TC. Pro naše databázisty tím vznikne čas na analýzu problému a na napsání kódu který tento problém obejde.

    Pro vás se toho moc nemění či spíše zda vůbec něco. Po spuštění TC tedy svět poběží nějakou dobu po kterou my budeme řešit problém s upgrade postav (upgrade postav prostě funguje jen občas a někdy) a na vás bude procházet svět a hlásit problémy které najdete na novou část fóra která na to bude vyhrazena.
    Předem říkám že zde bude POUZE hlášení problémů, jakkékoliv diskuse kvůli přehlednosti fora okamžitě smažeme. Diskutovat můžete na svých obvyklých místech.

    Jakmile dořešíme upgrade postav tak bude nasazena poslední verze TC kde již bude samozřejmě opraveno hodně z problémů které asi na začátku najdeme jak v questech, eventech či instancích.

    Máme několik různých teorií proč daný problém vznikl a prozatím jako velmi pravděpodobné se jeví prostě to že před upgrade je nutné postavu načíst do hry a zase uložit čímž se data v databázi uloží v novějším formátu který už převést jde. GM bohužel nemají žádný prostředek jak toto udělat za hráče :)
    Takže na vás zbude složitý úkol si otevřít a uložit všechny postavy.

    _______________________________
    Aliance player Huntica, Litanie - Elite Guards
    pages: 1
    Forum Nav : Jump To This Forum