• Login: Password:
  • CzechWoW » Forum » Archiv novinek » Informace k Trinity Core
    pages: 1 7 8 [ 9 ] 10 11 12
    Seclusion
    • Reply #161  |  24-02-2011, 11:00:49
      [link]
    Informovanost hr = 0, s takovou vm budou lid sp odchzet, ne se sem vracet...

    _______________________________
    summer 2009 - character Return created
    winter 2009 - show of shadowz and poisoned blades
    spring 2010 - the highest rated priest on czechwow
    Based on true story of a pvp priest.
    In memory of Return & Tyrant.
    liborina
    • Reply #162  |  24-02-2011, 11:20:52
      [link]
    jurach:

    achievementy jsou prbn dopisovny a diskutovny zde
    stav quest v znch zde

    _______________________________
    frost1
    • Reply #163  |  24-02-2011, 13:34:20
      [link]
    Quote: Apocrypha | 24-02-2011, 01:30:46
    Quote: Vecton | 23-02-2011, 19:04:16
    Co maju bugy v NT spolocne so zacinajucimi hracmi?
    Vidis Vectone a ja hlupak si myslel ze naopak u zacinajicich hracu nas server je naprosto a zdaleka bez jakkekoliv konkurence ve funkcnosti stareho sveta a outlandu... Asi se pleteme a nekdo to tajne naprogramoval lepe :))))
    Ale nevim jak to muze byt tak tajne ze o tom nikdo nevi a zaroven o tom vi kazdy "zacinajici hrac" kdyz kvuli bugum odchazi tam kde nejsou:)


    Ma to spolecneho dost, to zalezi na tom kde zacina byt hra pro noveho hrace skutecne zabavna tim slovem zacinajici se nemusi povazovat pouze zacatek hry ale i to od jakeho lvl to hrace zacne bavit napriklad treba lvl40. Stejne toho vseho cim si hrac projde nez ho hra skutecne chyti je dost si myslim. Jenze pak kdyz uz ho ta hra zacne bavit sem tam najde par bugu ale v poho je prece na free servru takze se to da ocekavat jenze jeste dal pri vstupu na NT si uvedomi ze ten cas ktery tu ztravil expenim postavy sel na zmar pac neznam presny cislo a bavim se pouze o questech, ale myslim ze nefunkcnich questu v NT je dost a celkovou funkcnost NT bych tipnul na 65% tim padem hrac pri jejich plneni ztrati hodne casu to co nejde a da se zjistit tak si zjisti, ale ostatni veci bohuzel ne takze vsichni jak rikam vyckavaj na prechod TC. Jenze jak uz bylo vyse uvedeny alespon nejake mensi info by se hodilo at uz dobre nebo spatne. a misto toho aby ste si tady delali srandu z meho pro vas naprosto bezvyznamneho a spam pokladaneho prispevku, ale pro me celkem uzitecneho jak se dozvedet neco malo vic o prebihajici operaci TC oznamit ze hrace ktery jsem preadresoval a doporucil jim tento server po dovrseni lvl 68+ odesli zas jinam protoze tu vetsina veci nefunguje. tady je tedy znat ze se bavim o NT kdyz jsem uvedl cislo 68+ nikoliv stary svet ktery ano povazuju na celkem slusne urovni. Nevim jak to bude do budoucna s rozvojem servru ale myslim ze pokud TC neudela svou praci tak jak ma tak postupem casu tu nekteri lidi budou radi za to ze se v startovnich lokacich objevi PR: Belf lvl1.
    Jak znovu rikam tim vsim co jsem uvedl mi jde jen o to byt vice informovany nic vic po vas nezadam to ohledne datumu a pod.. to uz tu bylo receno ale kdyz uz nevime priblizny datum nahozeni TC a take zname duvody proc ho radej nezverejnujete tak alespon pohled do zakulisi by se siknul.

    Omlouvam se za diakritiku.
    Blizzy
    • Reply #164  |  24-02-2011, 14:33:41
      [link]
    Quote: frost1 | 24-02-2011, 14:34:20
    ...ale myslim ze nefunkcnich questu v NT je dost a celkovou funkcnost NT bych tipnul na 65%
    ...ja nevim, z matiky jsem mela trojku ale nefacha akorat Icecrown: The Final Goal, to mi jako 35% NT neprijde ;)

    _______________________________
    frost1
    • Reply #165  |  24-02-2011, 20:32:54
      [link]
    Quote: Blizzy | 24-02-2011, 15:33:41
    ...ja nevim, z matiky jsem mela trojku ale nefacha akorat Icecrown: The Final Goal, to mi jako 35% NT neprijde ;)
    jsem rad ze se mi sverujes co si mela z matiky, ale krapet si zapomela na slovo CELKOVOU coz znamena kdyz si to prectes v tvem pripade 10x mozna pochopis jak to bylo mysleno a hlavne kdyz si prectes dole Omlouvam se za diakritiku. kdyz si teda mela z mat. 3ku tak Celkovou=1 + Omlouvam se za diakritiku.=1 to cele rovna se? a myslim ze uz ti to snad dojde.

    [ Upravil frost1  24-02-2011, 20:37:33 ]
    tomsiZ
    • Reply #166  |  24-02-2011, 21:00:45
      [link]
    Quote: frost1 | 24-02-2011, 21:32:54
    Quote: Blizzy | 24-02-2011, 15:33:41
    ...ja nevim, z matiky jsem mela trojku ale nefacha akorat Icecrown: The Final Goal, to mi jako 35% NT neprijde ;)
    jsem rad ze se mi sverujes co si mela z matiky, ale krapet si zapomela na slovo CELKOVOU coz znamena kdyz si to prectes v tvem pripade 10x mozna pochopis jak to bylo mysleno a hlavne kdyz si prectes dole Omlouvam se za diakritiku. kdyz si teda mela z mat. 3ku tak Celkovou=1 + Omlouvam se za diakritiku.=1 to cele rovna se? a myslim ze uz ti to snad dojde.

    Nevim, kdo by si cetl tvuj prispevek desetkrat, kdyz po prvnim precteni je jasne, ze matematika ani cestina nejsou tva silna stranka (fakt to neni diakritikou). No, puvodne jsem chtel napsat prispevek v jinem duchu, ale... Myslim, ze ted cela komunita, od tataru az po starou gardu, zada informace. Tudiz?!?

    _______________________________
    aliment
    • Reply #167  |  24-02-2011, 23:18:44
      [link]
    Sumarizace dnenho horde LFG pot, co se objevily 2 GM

    spousta pozdrav
    dotaz na tc
    dotaz na tc
    dotaz na tc
    dotaz na tc
    dotaz na tc
    dotaz na tc
    dotaz na tc
    dotaz na tc
    Moula mute za dotazy na TC
    dotaz na tc
    dotaz na tc
    dotaz na tc

    GM pry bez jakchkoliv informac. We got trolled again.

    _______________________________
    Posledn pspvek na fru, so long and thanks for all the fish!
    frost1
    • Reply #168  |  25-02-2011, 13:27:10
      [link]
    Quote: tomsiZ | 24-02-2011, 22:00:45
    Quote: frost1 | 24-02-2011, 21:32:54
    Quote: Blizzy | 24-02-2011, 15:33:41
    ...ja nevim, z matiky jsem mela trojku ale nefacha akorat Icecrown: The Final Goal, to mi jako 35% NT neprijde ;)
    jsem rad ze se mi sverujes co si mela z matiky, ale krapet si zapomela na slovo CELKOVOU coz znamena kdyz si to prectes v tvem pripade 10x mozna pochopis jak to bylo mysleno a hlavne kdyz si prectes dole Omlouvam se za diakritiku. kdyz si teda mela z mat. 3ku tak Celkovou=1 + Omlouvam se za diakritiku.=1 to cele rovna se? a myslim ze uz ti to snad dojde.
    Nevim, kdo by si cetl tvuj prispevek desetkrat, kdyz po prvnim precteni je jasne, ze matematika ani cestina nejsou tva silna stranka (fakt to neni diakritikou). No, puvodne jsem chtel napsat prispevek v jinem duchu, ale... Myslim, ze ted cela komunita, od tataru az po starou gardu, zada informace. Tudiz?!?


    Nebudu to rozebirat ano mas pravdu souhlasim s tebou hlavne at ses happy ze si napsal dalsi prispevek ktery je na .... ted muzem vytvorit dalsich X spam prispevku hlavne at si dokazes ze ses first class tak to v zivote chodi vzdy se najde nekdo kdo si proste musi rejpnou nebudu nic dalsiho k tomu rezepisovat je to offtopic zadal jsem jen nejake info o TC ne aby se tu do me nekteri (pipton) navazeli.
    Apocrypha
    • Pspvky: 643
    • Permanentn BANNED
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #169  |  25-02-2011, 14:44:30
      [link]
    Ja nevim jake presne si predstavujete informace...
    Ze na PTR se ladi vykon vuci novemu buildu databazoveho serveru? Ze se resi to jakym zpusobem hlidat jednotlive session serveru aby v pripade databazovych deadlocku mohlo dojit k automatickemu reseni? Ze zkousime spocitat novy funkcni model odmenovani heroic instanci tak aby nenarusil soucasny stav progresu na CW? Ze lidi od jadra pisou upravy robotu kteri se staraji o bezny beh serveru a lidi od databazi se snazi napojit stare webove casti serveru na zcela nove databazove struktury?

    Ja nevim, ale jako programator vim ze podobne info jsou pro vas zcela zbytecne protoze prakticky nikdo z vas nebude ani tusit o cem mluvim a kdyz uz bude znat dany termin tak nezna aktualni implementaci na CW takze si to stejne v praxi nepredstavi co se deje :))
    Takze jedine k cemu by to bylo by byl pocit ze "vite co delame"... Ja nevim, nechci se nikoho dotknout, ale obavam se ze tezko nekoho z jinych GM primeju aby pouzil cast sveho tezce nasporeneho casu k tomu aby pro vas sepisoval reporty aby byl lepsi pocit... Vim ze je to z vaseho pohledu blby, ale co dela normalni GM? Prijde k veceru z prace, chvili se venuje rodine a pratelum a potom jde sem kde musi resit hromadu hlouposti nez se vubec dostane k praci. Neco udela a jde spat protoze rano brzo vstava do prace...

    _______________________________
    Aliance player Huntica, Litanie - Elite Guards
    Apocrypha
    • Pspvky: 643
    • Permanentn BANNED
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #170  |  25-02-2011, 14:46:38
      [link]
    Proste soucasne info o "progresu reseni TC" jsou hlavne prilis technicke detaily a neni tu nic co by bylo dostatecne "public relations" aby to bylo prezentovano jako dalsi milnik...

    To je to cele.

    _______________________________
    Aliance player Huntica, Litanie - Elite Guards
    aliment
    • Reply #171  |  25-02-2011, 20:22:48
      [link]
    Upmn, m uspokojilo (ofc jen na chvli) i tohle. Prost vm, e by to byly ady sel, kterm bych rozuml asi jako pracm Claude-Lvi Strausse (s tm rozdlem, e pracm C.-L. S. bych rozumt ml... oh sh...). Ale dl se na tom. Ne jen hodit trollface (tj. nenapsat ani pl slova, pop. dt mute) a jt pry. Ano, dl se na tom, jsou to technick detaily, dolauje se vkon vi novmu buildu databzoveho serveru, e se e to, jakm zpsobem hldat jednotliv session serveru (akoliv WTF to vbec je )

    _______________________________
    Posledn pspvek na fru, so long and thanks for all the fish!
    Apocrypha
    • Pspvky: 643
    • Permanentn BANNED
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #172  |  25-02-2011, 21:50:36
      [link]
    ad hlidani - no aby kdyz se server zasekne tak aby to nejaky program poznal a sam s tim hned neco udelal... Mangos pada zpusobem ze to je videt. TC prozatim nepada ale z neznameho duvodu se nekdy zasekne ale pritom vypada ze bezi takze se to programove blbe detekuje. Osobne podezrivam automute filtr, ale jak rikam zatim nevime presne.

    [ Upravil Apocrypha  25-02-2011, 21:51:16 ]

    _______________________________
    Aliance player Huntica, Litanie - Elite Guards
    techi
    • Reply #173  |  27-02-2011, 12:28:28
      [link]
    Quote: Apocrypha | 25-02-2011, 22:50:36
    ad hlidani - no aby kdyz se server zasekne tak aby to nejaky program poznal a sam s tim hned neco udelal... Mangos pada zpusobem ze to je videt. TC prozatim nepada ale z neznameho duvodu se nekdy zasekne ale pritom vypada ze bezi takze se to programove blbe detekuje. Osobne podezrivam automute filtr, ale jak rikam zatim nevime presne.


    No kdysi jsem ml podobnej problm, program sme nechali bet jako slubu pomoc srvany, ale nkdy neodpovdal, tak se napsal bash co nmapem skenoval konkretni port, grepnul se vysledek a v pripade ze nebezel, tak killnul proces :)

    _______________________________


    Apocrypha
    • Pspvky: 643
    • Permanentn BANNED
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #174  |  27-02-2011, 12:55:24
      [link]
    Quote: techi | 27-02-2011, 13:28:28
    Quote: Apocrypha | 25-02-2011, 22:50:36
    ad hlidani - no aby kdyz se server zasekne tak aby to nejaky program poznal a sam s tim hned neco udelal... Mangos pada zpusobem ze to je videt. TC prozatim nepada ale z neznameho duvodu se nekdy zasekne ale pritom vypada ze bezi takze se to programove blbe detekuje. Osobne podezrivam automute filtr, ale jak rikam zatim nevime presne.
    No kdysi jsem ml podobnej problm, program sme nechali bet jako slubu pomoc srvany, ale nkdy neodpovdal, tak se napsal bash co nmapem skenoval konkretni port, grepnul se vysledek a v pripade ze nebezel, tak killnul proces :)


    No tady je to slozitejsi :( Bohuzel zatim cela koncepce "serveru" mangos/TC je delana tak ze bezi jako bezna aplikace pod nalogovanym uzivatelem coz je pro server naproto uchylny reseni :(
    Ale spustit to pod podobnym resenim nepomuze protoze on server "jakoby" odpovida, dokonce muzes psat na konzoli prikazy atd... On je jenom neprovede :)
    Skutecne jako by se nejak velice divne rozpojila konexe na kus databaze ci neco podobne. Nebo nejaka synchronizace... Zatim nevim.
    On je tu jeste dalsi problem v tom ze Mangos/TC nejsou napsane jako klasicke databazove aplikace (tedy ze skutecne vsechna data neustale synchronizuji a ukladaji do DB) ale ze maji nejaky vlastni system jako by cache a tuhle jen obcas jednou za cas zapisou do DB.
    Proto taky kdyz spadne server tak pomerne velky kus casu serveru proste zmizi do pekel - vse co bylo v cache a neulozilo se.
    U Blizzardu se tohle nedeje, kdyz tam spadne server tak je videt ze jejich server poctive jede vse v realnem case proti databazi.
    A kdyz se vse zapisuje do DB tak se to da i snadno sledovat ze se neco deje - a pripadne zakrocit automatem.
    Ale tady kdyz se vlastne uklada jen jednou za cas tak tuhle moznost nemame.

    Jenze predpokladam ze na to aby byl ten program prepsany pro skutecne profi reseni tak by jsme misto MySQL museli pouzit skutecne silnou a rychlou (a drahou) databazi s HW ktery tohle zvlada... Takze bohuzel musime pracovat s resenim co je zadarmo...

    _______________________________
    Aliance player Huntica, Litanie - Elite Guards
    filipkovac
    • Reply #175  |  27-02-2011, 13:30:32
      [link]
    Huntiku ja dam len add k tomu co si napisal = ze jake informacie chceme :
    Keby si vtedy skor napisal presne tie veci co asi 3 prispevky dozadu su, tak by si sa velmi cudoval ake prispevky by tu neboli , ziadne neustale vypytovanie atd ,z toho nervozita gm .... stacilo tych 5 viet ... nebolelo to teraz tak preco nie vtedy ? a nic by sa zle nedialo vsak ? :)

    [ Upravil filipkovac  27-02-2011, 13:31:12 ]

    _______________________________


    mistery
    • Reply #176  |  27-02-2011, 19:06:59
      [link]
    nevim presne o co tu jde ale mozna by se zas mohlo nejak pomoct treba prispevkem na server pokud je nejaky soft. ktery to vse zajisti a je popripadne nejak drahy treba by se naslo par hracu ktery by byly ochotni prispet sem tam nejakou mensi castkou pokud to ma nejaky vyznam...a nebo pripadne se treba domluvit a poptat se u nejakych jinych servru ktery bezi na TC urcite meli ten sami problem a nejak ho vyresit museli rad bych nejak pomohl ale bohuzel programovani mi nejde a jsem v tom tak trochu noob:).

    _______________________________
    l0pa7a
    • Reply #177  |  28-02-2011, 11:35:58
      [link]
    Quote: Apocrypha | 25-02-2011, 22:50:36
    ad hlidani - no aby kdyz se server zasekne tak aby to nejaky program poznal a sam s tim hned neco udelal... Mangos pada zpusobem ze to je videt. TC prozatim nepada ale z neznameho duvodu se nekdy zasekne ale pritom vypada ze bezi takze se to programove blbe detekuje. Osobne podezrivam automute filtr, ale jak rikam zatim nevime presne.


    Server bezi v poradku, normalne testuje, pobihate, poskakujete. Ale najednou znicehonic prestane reagovat, klikate na spelly a nic se nedeje, ale hybat se muzete normalne. I na webu to ukazuje, ze server normalne bezi. To je tak, abych to uvedl pro ostatni :)

    Napadla me jedna vec (sic prasarna a dost necistej zpusob) jak to mozna vychytat, pokud by se v dohledny neprislo na reseni... Zkouseli jste se podivat na vytizeni cpu, kdyz server zustane viset? Napadlo me napsat aplikaci, ktera zjistuje a zapisuje postupne vyuziti cpu a dela prumer dejme tomu za poslednich 5 minut. Pokud zjisti, ze behem posledni minuty kleslo vytizeni o desitky procent oproti kratkodobemu prumeru, tak posle aplikaci pozadavek, jakoby se ukoncoval system (nevim, na jakem systemu server bezi, ale u W to jde normalni api funkci s specialnim parametrem). Znate to treba z Office - date vypnout W, ale i tak se vas treba Word zepta, jestli chcete dokument ulozit. Tim by server (pokud neni uplne v haji) mohl data v klidu ulozit a ukoncit se. A pak se jen znova spusti dany proces.

    Ale jak rikam, je to asi kravina a rozhodne ne reseni, spis takova nouzovka, nez se prijde na patricny problem. A neni to zrovna slozite na udelani...

    _______________________________


    "The expandable have perished. So be it..." - Kil'jaeden (The Deceiver)
    Apocrypha
    • Pspvky: 643
    • Permanentn BANNED
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #178  |  28-02-2011, 11:43:07
      [link]
    Quote: mistery | 27-02-2011, 20:06:59
    nevim presne o co tu jde ale mozna by se zas mohlo nejak pomoct treba prispevkem na server pokud je nejaky soft. ktery to vse zajisti a je popripadne nejak drahy treba by se naslo par hracu ktery by byly ochotni prispet sem tam nejakou mensi castkou pokud to ma nejaky vyznam...a nebo pripadne se treba domluvit a poptat se u nejakych jinych servru ktery bezi na TC urcite meli ten sami problem a nejak ho vyresit museli rad bych nejak pomohl ale bohuzel programovani mi nejde a jsem v tom tak trochu noob:).


    Hehe to jsme se nepochopili trosku - tou vykonnejsi databazi co ma blizzard a muze si proto dovolit jet real time operace jsem myslel Oracle a nebo MSSQL ci neco podobneho - osobne presne nevim co tam pouzili, mozna maji nejakou postavenou na miru pro sebe protoze WoW vyzaduje trosku netradicni praci s DB.
    V kazdem pripade sumy za tyhle databaze jsou stejne hvezdne jako jmena firem co je nabizeji :))))
    A nam by to nepomohlo, emulatory na to skutecne nejsou postavene.

    Co se tyka hlidani behu a podobne - nejaka reseni existuji ale je to vse takove prilis "po domacku" nez aby se mi to libilo a doporucoval to nasadit pro vase pouziti. Takze nakonec tohle si asi budeme muset napsat sami :)

    Jinak samozrejme pokud nekdo chce prispet na beh serveru tak Erakiel ma velice rad prispevky :) Je to preci jen o tom ze ackoliv samotny server je koupeny atd, tak jsou tu stale mesicni naklady na serverovnu, elektrinu a pripojeni do internetu ktere se z techto penez "navic" plati a tam jich neni samozrejme nikdy dost na to aby se nedalo pridat:)

    _______________________________
    Aliance player Huntica, Litanie - Elite Guards
    Apocrypha
    • Pspvky: 643
    • Permanentn BANNED
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #179  |  28-02-2011, 11:46:00
      [link]
    Quote: l0pa7a | 28-02-2011, 12:35:58
    Server bezi v poradku, normalne testuje, pobihate, poskakujete. Ale najednou znicehonic prestane reagovat, klikate na spelly a nic se nedeje, ale hybat se muzete normalne. I na webu to ukazuje, ze server normalne bezi. To je tak, abych to uvedl pro ostatni :)

    Napadla me jedna vec (sic prasarna a dost necistej zpusob) jak to mozna vychytat, pokud by se v dohledny neprislo na reseni... Zkouseli jste se podivat na vytizeni cpu, kdyz server zustane viset? Napadlo me napsat aplikaci, ktera zjistuje a zapisuje postupne vyuziti cpu a dela prumer dejme tomu za poslednich 5 minut. Pokud zjisti, ze behem posledni minuty kleslo vytizeni o desitky procent oproti kratkodobemu prumeru, tak posle aplikaci pozadavek, jakoby se ukoncoval system (nevim, na jakem systemu server bezi, ale u W to jde normalni api funkci s specialnim parametrem).

    Ale jak rikam, je to asi kravina a rozhodne ne reseni, spis takova nouzovka, nez se prijde na patricny problem. A neni to zrovna slozite na udelani...


    Tohle je trosku problem, bezne zatizeni PTR kolisa mezi 30-90%... Ale kdyz se to "sekne" tak se vytizeni nemeni.
    Jiny zpusob nez ukonceni okna spusteneho serveru TC stejne prozatim neni.
    U Mangosu se to da detekovat jinak ale i tam se restart resi uzavrenim okna serveru a jeho novy start.

    Tady je prozatim jen problem se spolehlivou detekci. A nebo samozrejme v tom lepsim pripade zjistit "v cem je problem".

    [ Upravil Apocrypha  28-02-2011, 11:49:17 ]

    _______________________________
    Aliance player Huntica, Litanie - Elite Guards
    l0pa7a
    • Reply #180  |  28-02-2011, 11:58:18
      [link]
    Tak jedine kontrolovat odchozi sitovej traffic na danem portu. Ale to uz asi zachazim moc daleko...

    _______________________________


    "The expandable have perished. So be it..." - Kil'jaeden (The Deceiver)
    pages: 1 7 8 [ 9 ] 10 11 12
    Forum Nav : Jump To This Forum