• Login: Password:
  • CzechWoW » Forum » Archiv novinek » Zmìna pravidel instancí
    pages: 1 [ 2 ] 3 4 7
    nynza
    • Reply #21  |  13-07-2010, 22:40:16
      [link]
    Mohl bych poprosit o nejake ty vysvetleni? Abych pravdu rekl, tak kdyz dali GM pravidlo, tak neni co resit a vsechny tyhle kecy okolo jsou zbytecne.

    _______________________________

    Všechno, èím nìkdo vyniká, získává mu nepøátele. Èlovìk musí být zcela prùmìrný, pak je oblíben. (Oscar Wilde)
    Lukaso80
    • Reply #22  |  13-07-2010, 23:46:45
      [link]
    To je sice hezké.. ale každý má nárok na svùj názor.. tedy.. myslím že to tak ještì do nedávna bylo..

    _______________________________



    Podporuji GM team Czechwow.net
    VenomicCZ
    • Pøíspìvky: 1072
    • Hráè
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #23  |  14-07-2010, 00:43:55
      [link]
    Save - omezeni, ktere vznika automaticky po zabiti bose v raidovych instancich (5man +, respektive 10man a 25man) a dungeonech na heroic mod (5man). Tyka se to prevazne lvl 80, kteri chodi Naxxramas a dungeony na lvl 80 s nastavenim heroic. Po zabiti privniho bose pak vznika zaznam o tom a uklada se do tzv. SAVE, kazdym dalsim zabitim bosse se tento save rozsiruje, kdyz je napr. dungeon v heroic modu zcela vycisten, vznika save na cely dungeon a dani bossove se ti jiz neobjevi a ten dany den, je jiz nemuzes znovu zabit. Reset tohoto savu se pak deje kazde rano (tusim v 5h) a nasludujici den muzes opet do daneho dungeonu. Toto omezeni je tu proto, aby nebylo mozne dungeony a raidy devalvovat a farmit je stale dokola. TOTO JE ZCELA BLIZZLIKE!! U raidu (Naxxramas) to pak funguje tak, ze opet po zabiti bosse vznika save, ktery se rozsiruje o dalsi zabiti, pokud pudes v jednom dni, napr. v PO 3 bosse, v UT kdyz tam pudes znovu, tam jiz tito bossove nebou a ty musis jit jine, takto se save dale rozsiruje o dalsi zabite bosse, kteri se jiz neobjevuji. Tento save se resetuje jednou za tyden a to ve CT rano. O tom jake mate nebo nemate savy se dozvite napr. po prikazu /raidinfo, ktery Vam vypise vsechny aktualni savy, VCETNE CASU KDY SE VYRESETUJE, pokud neukaze nic, nemate zadny save, coz po projiti heroic dunguonu, ci zabiti bosse v raidu je SPATNE a je treba to vyse zminenym zpusobem nahlasit. Na CW mame aktualne asi 5 dungeonu a 1 raid instanci, takze na vnimani toho zda mam mit nebo nemam mit save se jedna spise o hodnotu prumerne inteligence kazdeho jedince a poctu na prstech mozna 2 ruk, pokud si to nezvladnete pohlidat, nehrejte to! ;o) Verim ze je to dostatecnym vysvetlenim, raideri a vetsina lvl 80 vedi velmi dobre o co jde!!!
    Cele je to velmi podobne daily Q, tedy udelate jeden za den a pak jej muzete udelat znovu az dalsi den, tak funguje save na heroic dungeonech a jen na raidech se toto dej 1x za tyden - CT, takze kdybyste delali stejny daily Q 2x v jednom dni je to preci taky spatne! ;o)


    [ Upravil VenomicCZ  14-07-2010, 00:49:19 ]

    _______________________________
    BLOUDÍM .....
    xDoGx
    • Reply #24  |  14-07-2010, 02:18:20
      [link]
    Mì osobnì se toto pravidlo (prozatím) netýká, nebo ještì nemám charakter s lvlem 80, což však nebude zas tak dlouho trvat a taky se zmìní, ale líbí se mi. Je to Blizzlike, jak už tu bylo øeèeno, a osobnì se mi velmi zamlouvá, že CW GM team nám tu vytváøí stejné podmínky jaké bychom mìli na oficiálních serverech. Abych se ale dostal k tomu, proè jsem se vlastnì rozhodl pøidat sem i svùj pøíspìvek: Pøedem dìkuji VenomicCZovi / Jeezeemu za vysvìtlení pojmu "save", jelikož jsem až do pøeètení jeho postu nemìl potuchy o èem je vlastnì øeè. Chtìl bych ale ještì položit doplòující otázky, které jistì nepomohou rozšíøit vìdomosti o svìtì WoW jen mì. Tak tedy: Budu-li chtít jít napø. Naxxramas, což, jestli vše správnì chápu, smím celé odejít jednou týdnì. Mohu ho jít napø. v pondìlí jen prvního bosse (mìl by se uložit save, že?) a napø. v úterý už budu muset hledat takový raid, jehož všichni èlenové a èlenky budou mít save z prvního bosse abychom spoleènì mohli jít druhého atd. ? Chápu to správnì? A mám možnost nìjak zjistit jaký má save jiný hráè? Protože pokud bych napø. skládal raid na Naxx a pøihlásil by se mi hráè který už ho prošel, ale nemá save (a bude pøípadnì lhát, že ten Naxx ještì nešel), mìl bych být, pokud tedy nyní správnì chápu výklad pravidla, také potrestán. Doufám, že jsem své dotazy formuloval srozumitelnì a pøedem dìkuji za pøípadné odpovìdi.

    _______________________________



    xxxtommy
    • Pøíspìvky: 1006
    • Hráè
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #25  |  14-07-2010, 02:32:53
      [link]
    tak jako me se save nelibi. je to dalsi zpusob omezovani hracu od blizardu.nechapu koho to napadlo to save udelat. na tbc to nebylo tak proc ted je? a bude to platit jen pro wotlk dungy a raidy nebo i pro tbc ?

    _______________________________
    It would be good but it's time to go on...

    I miss you Ney :(
    Bimbac
    • Reply #26  |  14-07-2010, 06:48:23
      [link]
    Quote: PALin00 | 13-07-2010, 21:59:45

    btw: Na TBC savy neboli (aspon kym som hraval) a prezilo sa bez nich tak preco by to, ze sa tu obcas bugnu malo tak rozmazavat a este navyse ked je kontrola tak casovo narocna. Myslim ze by sa ten cas dal vyuzit na opravovanie niecoho co sa opravit da aj bez Mangos tymu. :) ( Posledny odsek je moj osobny nazor )


    Na TBC save byly. To že jsi tu nehrál, je tvoje vìc. Pak se save zrušil, protože špatnì fungoval (napø. došel hráè Kara a dostal save i na SSC). Hned jak se zrušil zaèali lidi rollovat Kara jak nepøíèetný a to zùstalo až do spuštìní datadisku. Urèitì nebylo Blizz aby hráè získal 100+ badge za den v Kara.


    Jinak pro GM: možná by se slušelo, když se zavádí doèasné pravidlo øádnì jej vysvìtlit, tak aby toto nemuseli suplovat hráèi uvnitø TOPicu ! Ne každý ví, že save dungù platí jen pro heroic mody, prùvodní text úpravy tuto skuteènost nespecifikuje.

    _______________________________
    angelusLL
    • Reply #27  |  14-07-2010, 09:03:27
      [link]
    Quote: PALin00 | 13-07-2010, 21:59:45


    Netvrdim ze Mangosaci taky bug urobia umyselne, len ze priorita jeho opravy je zavisla od oprav inych bugov :)

    Myslim ze by sa ten cas dal vyuzit na opravovanie niecoho co sa opravit da aj bez Mangos tymu. :)



    .....v podstate cely tvoj prispevok je o nefungujucich talentoch a spelloch, ktrore ako bolo uz viac krat povedane GMka NIE SU schopne opravit, musi sa cakat co stym spravy mangos.........takze to "opravovanie niecoho ja bez Mangosu" su momentalne q, dungy a raidy na NT.


    _______________________________

    .......moje pravopisne chyby prosim nerieste, nikto nie je dokonaly :D
    VenomicCZ
    • Pøíspìvky: 1072
    • Hráè
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #28  |  14-07-2010, 09:41:55
      [link]
    Ok pridam jeste par informaci tykajicich se funkncnosti savu v praxi!

    Budu vychazet ciste z toho co jsem vypozoroval na CW za nasich podminek, vysvetleni bude formou prikladu:

    Ve chvili, kdy jde raid 10-ti lidi napr. Naxx vznika jim save vzdy po zabiti kazdeho bosse a nadale se rozsiruje, v danem dni zabiji 3 bosse (Patchwerk, Grobbulus a Glut) a ten den konci, nasledne vyrazi dalsi den a dobiraji lidi, kteri predchozi den s nima nebyli a moznosti je hned nekolik:
    hrac bez savu - automaticky po vstupu do instance ziskava save puvodni skupiny, aniz by zabil jekehokoliv bosse (na toto pozor), tim dojde ke sjednoceni savu - bez problemu
    hrac ktery ma save - bohuzel zde s urcitosti nemohu rict zda je to mozne ci nikoliv, praxe by mela byt ale takova, ze pokud ma hrac save na stejne bosse, at by to byli treba jen prvni dva zminovani, mel by se jim save jen rozsirit a melo by byt mozne pokracovat; pokud ma hrac save z minuleho dne z jineho raidu, kde dali napr. Noth a Heighana, tak proste ten raid se do instu nedostane ani kdybyste se rozkrajeli a bude vas kopat jednoho po druhem do Dalaranu;

    Rozhodne vzdy dvakrat zvazte s kym do Naxxu pudete, mela by to byt stabilni a spolehliva skupina, kde se prilis hraci netoci at Vam nezpusobi vice starosti nez uzitku! ;o)

    Co se tyce savu a kontroly jako takove, cele to vnimam tak, ze primarne budu zodpovidat sam za sebe, abych mel save v poradku, rozhodne ja sam zde nebudu fungovat jako kontrolni organ, abych se kazdeho tazal zda ma mit nebo nema mit save pred tim nez ho naberu do raidu ci snad pozadoval neco jako dukaz, s tou skutecnosti, ze pokud budu vedet o nekom kdo toto zneuziva samozrejme to dle pravidel nahlasim! Dalsi vec tykajici se screenu beru taky s rezervou, zatim se vzdy stalo ze o save sme prisli davno po raidu, nekdo nekolik hodin po nem, nekdy treba az na druhy den, kde existence nejakeho screenu je samozrejme vyloucena, pokud ale budu mit screen vzdy jej poslu, teda prvne budu doufat, ze savy nebudou pravidelne mizet! ;o) Tedy kdyz odpovim na otazku vyse z meho pohledu pokud naberes do raidu nekoho, kdo mel mit save, ale prisel o nej a o tuto skutecnost se nepodeli, nevidim duvod proc by RL za toto mel nest zodpovednost, jak rikam dle meho si primarne ma nest zodpovednost kazdy sam za sebe, coz neznamena ze pri vedomem porusovani pravidel nejsem povinen to oznamit! ;o)

    Jeezak

    PS: Savy na ofiku funguji od samotneho pocatku WOW, kde jiz prvni raidy (Zul'Gurub èi Molten Core) bylo pod savy, tehdy jeste fungovaly trochu jinak. To ze nam nefungovaly v podstate do dnes na CW je veci vyvoje Mangosu, tusim! ;o)

    [ Upravil VenomicCZ  14-07-2010, 09:48:11 ]

    _______________________________
    BLOUDÍM .....
    Ninjai
    • Reply #29  |  14-07-2010, 10:16:16
      [link]
    Díky Jeezee, mìl sem vtom menší házenou,ale už sem ty save pochopil .)


    _______________________________

    Miguelos
    • Reply #30  |  14-07-2010, 10:38:40
      [link]
    Jen jedna technická, co když jsem úplný zaèáteèník a nepoznám to a vlastnì nevím, jak se to projevuje ... to je v koneèném dùsledku mùj problém?

    [ Upravil Miguelos  14-07-2010, 10:39:08 ]
    VenomicCZ
    • Pøíspìvky: 1072
    • Hráè
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #31  |  14-07-2010, 10:53:13
      [link]
    Vzhledem k tomu ze pravidla serveru plati pro vsechny a jejich neznalost neomlouva a taky protoze je vse vyse vysvetleno byl by to tvuj problem. Jinak z meho pohledu je jinaci, kdyz se teto chyby dopusti "novy" a "nezkuseny" hrac a nebo stary raider, ktery jiz ma na CW hodne za sebou, je to veci GM, aby toto posuzovali, urcite si uvedomuji ze je to pro nas hrace velka a zasadni zmena, ze kterou vetsina hracu absolutne nema zkusenost! ;o)

    _______________________________
    BLOUDÍM .....
    vin
    • Reply #32  |  14-07-2010, 10:55:03
      [link]
    ano miguelos, to je len tvoj problem, ze nepoznas aspekty hry, ktoru hras. To ako to tu Jeezee popisal musi pochopit kazdy blbec, ktory je schopny citat.

    [ Upravil vin  14-07-2010, 10:55:54 ]
    LordEnrage
    • Reply #33  |  14-07-2010, 11:09:01
      [link]
    Quote: xxxtommy | 14-07-2010, 02:32:53
    tak jako me se save nelibi. je to dalsi zpusob omezovani hracu od blizardu.nechapu koho to napadlo to save udelat. na tbc to nebylo tak proc ted je? a bude to platit jen pro wotlk dungy a raidy nebo i pro tbc ?
    neviem o com hovoris save bol aj na TBC a myslim ze aj pre-tbc..

    _______________________________
    On The Burning Crusade - best times

    http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Drak%27thul&cn=Enragez
    SwaCZa
    • Reply #34  |  14-07-2010, 11:17:31
      [link]
    To Jezee
    Quote: VenomicCZ | 14-07-2010, 09:41:55
    ... Dalsi vec tykajici se screenu beru taky s rezervou, zatim se vzdy stalo ze o save sme prisli davno po raidu, nekdo nekolik hodin po nem, nekdy treba az na druhy den, kde existence nejakeho screenu je samozrejme vyloucena...


    Chápu dobøe že save "mizí" a ne že se vùbec nevytvoøí?


    _______________________________
    také znám jako Trias, Khamul, Burza, Berta...
    a na druhé stranì barikády jako Fall...
    Pøes vše dobré ale
    The End
    ________________________________________________

    All we have to decide is what to do with the time that was given us.
    rockin2
    • Reply #35  |  14-07-2010, 11:49:12
      [link]
    Z cca 10 HC dungu mame funkcnich 5 (krome last bosse UK). Z 10- a 25-man raidu tu mame Naxx. Skutecne chcete jit tak tvrde po save fuknci (mmch. stalo se mi to pouze jednou za celou dobu, ze jsem mel save az z last bosse v instanci a ani jsem si toho nevsimnul)?

    Pokud to tak chcete nechat, tak je treba silne preformulovat toto pravidlo. Nyni je kazdy clen raidu zodpovedny za kazdeho dalsiho clena v raidu. V praxi to znamena, ze z 25 lidi v raidu to jeden neohlasi a bude trestan cely raid.

    Pokud tomu tak je, nema smysl chodit dungy/raidy, protoze neni v mych silach zjistit, zda dotycny hrac opravdu save nahlasil nebo nikoli.

    Save na officialnich serverech neni nic jineho nez umele prodluzovani hrani. Save hrace nuti cekat dny/tydny nez se dostanou k pomyslnemu vysnenemu equipu. Samozrejme, ze cim dele hraje, tim dele bude platit poplatky...

    [ Upravil rockin2  14-07-2010, 11:53:04 ]
    doctory
    • Reply #36  |  14-07-2010, 12:20:41
      [link]
    Mam zo SAVE instancii, tiez rozporuplne pocity. Na jednu stranu by mi to zarucilo dostat sa rovnkou rychlostou k EQ ako vsteci ostatny, co pri hre travia cele dni narozdiel odomna co mozem hrat tak raz za cas, lebo mam pracu, babu a dalsie povinnosti. Na druhu stranu tym vznikaju velke komplikacie zo hananim ludi...

    _______________________________
    Miguelos
    • Reply #37  |  14-07-2010, 12:20:43
      [link]
    díky za info, zase na druhou stranu je daleko lepší, když se po zabití objeví boss znovu než, když zmizí pøed bojem a už se neukáže a má u sebe nìjaké zajímavé vìcièky
    Lavender
    • Pøíspìvky: 1081
    • Hráè
    • OFFLINE
    • Poslat PM
    • Reply #38  |  14-07-2010, 12:35:00
      [link]
    Nechápu, proè se musíte utrhovat na každýho, kdo o WOWku nìco neví... Já osobnì jsem to, co vlastnì to "SAVE" je, pochopila až z Jeezeeho postu (také si myslím, že takovýhle info tu mìlo být napsáno od nìkterého z GM). Èímž teda díky za nás "lamky" a "nooby", kteøí nevìdìli, oè kráèí



    A mimo topic - docela souhlasím, jak tu nìkdo psal, že jakmile se najde bug, který hráèe "zvýhodòuje", hned se zakáže, smaže, banuje, píše do pravidel apod. Zatímco když je bug, co hráèe "znevýhodòuje", øekne se - co už, jsme free server
    Èímž teda na nikoho nenarážím ani nikoho neurážím, jenom mi to pøijde "úsmìvný"


    _______________________________
    "You are my next victim," was the last thing that he said.
    I laughed and cried: "You can't kill me, I'm already dead!"
    Panacek
    • Reply #39  |  14-07-2010, 12:38:39
      [link]
    Pøemýšleli ste o savu taky jako o výhodì? Napø. vyèistíš 8/12 bossù v raidu, pak párkrát wipneš na 9. a po tìch 3 hodinách v raidu už celkovì neni nálada wipovat dál. Tak se to zabalí a pokraèuje se druhej den - takle funguje progress .. a navíc - vìøte, že když sou savy, tak vás žádnej raid neomrzí tak rychle, jako tøeba BT bez savu, kam ty lidi už chodili opravdu jenom pro gear a ne se pobavit raidem :) Takle pìknì každej raid jednou (resp. 2x (10+25)) tejdnì a je to poøád zábava :)

    _______________________________

    nynza
    • Reply #40  |  14-07-2010, 12:53:47
      [link]
    Jeeze - diky moc za vysvetleni. Snad GM budou trochu tolerantni
    Lukaso80 - mas samozrejme pravdu, jenom mi prislo divne, ze kdyz neni vyresena hlavni vec (pro nas neznalce), tak je trochu divne resit podruzne veci.
    rockin2 - taky se mi zda hloupy, ze za chybu jednoho (mozna i neumyslnou) bude plati 25 hracu, to se toho za chvili moc chodit nebude, vzhledem k populaci naseho serveru.
    Lavander (k offtopicu) - je to tak, ale bohuzel nejde moc resit bugy co znevyhodnujou - pak bys musel rict, co koho znevyhodnuje vic a to by se z toho par lidi zblaznilo.

    _______________________________

    Všechno, èím nìkdo vyniká, získává mu nepøátele. Èlovìk musí být zcela prùmìrný, pak je oblíben. (Oscar Wilde)
    pages: 1 [ 2 ] 3 4 7
    Forum Nav : Jump To This Forum